Yayınlanma Tarihi: 05 Ocak 2012 Perşembe

Sosyal Güvencesi Olmayan Öğrencilerimiz İçin Önemli Duyuru

5510 Sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun tüm hükümlerinin 01.01.2012 tarihinde hayata geçmiş olması nedeni ile ülkemiz sınırları içerisinde yaşayan tüm insanlar aynı kanunun 60. maddesinde belirtilen koşullarda Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmıştır.

5510 Sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun geçici 12. maddesinde yer alan; 

“Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevleri, yürürlükten kaldırılan kanunlardaki hak ve yükümlülükler çerçevesinde ilgili kayıt ve işlemler Kurum tarafından devralınan tarihe kadar devam eder. Devir süreci 01.01.2012 tarihine kadar tamamlanır.”

hükmü uyarınca belirtilen tarih itibari ile (Yükseköğretim Kurulu tarafından ayrılan kontenjanlar dâhilinde burslu olarak yükseköğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler hariç) Üniversitemiz öğrencilerinin tedavi giderleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından karşılanamayacaktır. İlgili sağlık giderleri ekte yer alan ayrıntılı rehberde görüleceği üzere öğrencilerimizin Genel Sağlık Sigortalılıkları çeşidine göre Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacaktır.

Üniversitemiz öğrencilerinin Genel Sağlık Sigortalılıkları ile ilgili ayrıntılı açıklama için rehberi tıklayınız.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube