Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2012 Cuma

Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin ALKAN'ın Kurban Bayramı Mesajı

Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği; toplumun birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duyguları içerisinde dostluk ve barış ortamını teneffüs ettiği önemli günlerdir.

“Milletini ve vatanını en çok seven, ona en çok hizmet edendir” ilkesiyle öğrencilerini evrensel değerlerin yanı sıra yerel değerlere de sahip çıkan bireyler olarak yetiştiren Hitit Üniversitesi’nin ana hedefi; öğrencilerine bilim ve sanatın incelikleriyle birlikte akıl ve vicdanı birleştirerek hareket etmeyi öğretmek ve böylelikle kültürel değerlerimize sahip çıkan yeni kuşaklar yetişmesini sağlamak; bilgi ve sevginin beraberinde getirdiği barış ve huzur ortamında ilimizi ve ülkemizi bulunduğu yerden daha ileriye götürmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramımızın aramızdaki kardeşlik bağlarını güçlendirmesini; ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni eder, birlik ve beraberliğe vesile olmasını dilerim.

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN