Yayınlanma Tarihi: 07 Mart 2012 Çarşamba

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Yönergesi Yürürlüğe Girdi

Üniversitemiz engelli öğrencilerinin akademik, fiziksel ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak biçimde öğretim programlarını düzenlemek, devam ettikleri eğitim ortamını uygun hale getirmek, araç gereç temin etmek, özel ders materyalleri hazırlamak, engellilere uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarını düzenlemek amacıyla hazırlanan Engelli Öğrenci Birimi Yönergesi Senatomuzca kabul edildi.

Engelli Öğrenci Birimimizde kullanılmak üzere;Görmeyenler İçin Ekran Okuma ve Az Görenler İçin Ekran Büyütme Yazılımı, Kitap Okuma Cihazı, Braille Yazıcı ve Ses İzolasyon Kabini, Kabartma Şekil-Grafik Makinesi alım süreci başlatıldı. Üniversitemize kazandırılacak bu imkânlardan sadece kurumumuz mensupları değil, benzer durumdaki tüm kullanıcılar da yararlanabilecek.

Hatırlanacağı üzere Üniversitemiz ile GETEM arasında yapılan protokol çerçevesinde; görme engelliler, Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki dijital kütüphaneden yararlanabilecekler.

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Yönergesi için tıklayınız....