Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2012 Salı

"Bir Dünya Entelektüeli Cemil MERİÇ" Konulu Konferans

Cemil MERİÇ, 12 Aralık 1916'da Hatay, Reyhanlı'da Balkan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Antakya Lisesi'nde eğitimini sürdürdükten sonra İstanbul'a gelen ve Pertevniyal Lisesi'ni bitiren MERİÇ, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne girdi. Öğrenimini tamamlayamadan Hatay'a dönen Cemil MERİÇ,bir süre ilkokul öğretmenliği, Nahiye Müdürlüğü ve Tercüme Kalemi'nde reis muâvinliği yaptı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. 1942 – 1945 yılları arasında Elâzığ Lisesi'nde Fransızca öğretmeni olarak, 1946 yılında ise İstanbul Üniversitesi yabancı diller okulunda okutman olarak çalıştı.

Cemil MERİÇ, 1955'te görme yeteneğini kaybetti fakat öğrencilerinin yardımıyla çalışmalarını vefatına kadar sürdürdü. 1974 senesinde İstanbul Üniversitesi'nden emekli olan MERİÇ, 13 Haziran 1987 günü İstanbul'da vefat etti…

… Ve Cemil MERİÇ’in kızı Öğretim Üyesi, Yazar ve Düşünür Prof. Dr. Ümit MERİÇ’in ağzından “Bir Dünya Entelektüeli Cemil MERİÇ”

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube