Yayınlanma Tarihi: 17 Eylül 2012 Pazartesi

Rektörümüzün Akademik ve İdari Personele Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Üniversitemizin Değerli Akademik ve İdari Personeli,

2012-2013 Eğitim Öğretim yılımıza bugün itibariyle başlamış bulunmaktayız. Göreve başladığımız günden bu güne geçen 1,5 yıl içersinde değerli katkılarınızla Üniversitemiz için oldukça önemli ilerlemeler kaydettik. 2010 yılında 8,377 olan öğrenci sayımız, 2011 yılında 9,369'a, bu yıl 11 bine ulaşmıştır. İspanya'da yapılan "Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması"nda tüm dünyadaki yaklaşık 21 bin üniversite arasında, 2011 yılında 6952. sırada yer alan üniversitemiz, 2012 yılında 989 basamak yükselerek dünya üniversiteleri sıralamasında 5963. sırada yer almıştır. Ülkemizdeki üniversiteler arasındaki sıralamada ise 164 üniversite arasında 86. sırada yer almıştır. Bu yıl itibari ile Üniversitemizdeki önlisans, lisans ve lisansüstü bölüm/program sayısı 67'ye ulaşmıştır. Bu bölüm/program sayısının yarıya yakını son bir yıl içersinde açılmıştır. Üniversitemizde gerçekleşen tüm bu gelişmeler, hiç şüphesiz sizlerle birlikte gece-gündüz demeden gerçekleştirdiğimiz bilimsel ve eğitsel çalışmaların sonucunda elde edilmiştir. Göreve başladığım günden bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmaların sonucunda çok daha büyük başarılara imza atacağımıza inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Hitit Üniversitesi ailesinin yeni eğitim-öğretim yılını içtenlikle kutluyor, başarılar diliyorum.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN