Yayınlanma Tarihi: 11 Ocak 2013 Cuma

Üniversitemizde TÜBİTAK ve AB Projeleri Uygulama Eğitimi Gerçekleştirilecektir

Akademisyenlerin proje üretme ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek amacıyla Üniversitemizde TÜBİTAK destekli bir etkinlik gerçekleştirilecektir. TÜBİTAK 2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında 2012 yılı üçüncü başvuru döneminde desteklenmesine karar verilen, “Hitit Üniversitesi TÜBİTAK ve AB Projeleri Uygulama Eğitimi” isimli proje, hem üniversiteye hem de Çorum endüstrisine bilimsel ve ekonomik destekler için vesile olacaktır.

Bu proje, ülkemiz geneli çağrı döneminde TÜBİTAK tarafından desteklenecek beş projeden biri olmuştur. Ulusal ve uluslararası proje çağrılarındaki proje yazma süreci, bu süreçte yer alan bilimsel yaklaşımlar, proje yönetimi, bütçelendirilmesi ve değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ile katılımcıların aktif olarak katıldığı uygulamalı araştırma projesi hazırlama tekniklerinin ele alınacağı eğitim süreci sonunda teslim aşamasına getirilmiş proje teklifleri de hazırlanmış olacaktır.

İki aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan eğitimin ilk aşaması 9-10 Şubat Cumartesi ve Pazar günlerinde günde 6 saat olmak üzere teorik eğitim; ikinci aşaması ise 1-2-3 Mart Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde günde 6 saat olmak üzere pratik eğitim olarak verilecektir.

Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf ÖZÇATALBAŞ’ın teşvikleri ile hazırlanan projenin faaliyetleri, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Doç. Dr. M. Hakan HOCAOĞLU’nun koordinatörlüğünde, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seyhan FIRAT ve Balıkesir Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. M. Erhan BALCI tarafından gerçekleştirilecektir. Katılımın ücretsiz olduğu eğitimlerde katılımcı sayısı sınırlı tutulacaktır.

Eğitim yeri ve saati daha sonra belirtilecek olan söz konusu etkinliğe katılmak isteyen araştırmacıların rektorluk@hitit.edu.tr adresine bilgi vermeleri önemle rica olunur.

 

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube