Yayınlanma Tarihi: 09 Ekim 2013 Çarşamba

2013-DGS Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri

2013-DGS Ek Yerleştirme için tercih işlemleri, 10 -  14 Ekim 2013 tarihler arasında yapılacaktır.

Adaylar tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

2013-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgilere aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir. Ek Yerleştirme için ayrıca bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.

2013-DGS EK YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

2013-DGS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2013-DGS’ye girmiş ve 2013-DGS merkezi yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

a)Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, önlisans mezuniyet alanı Tablo-3’e uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.

b)Boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılırken, taban puan şartı aranmayacaktır.

c)Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir. 2013-DGS Ek Yerleştirmede, 2013-DGS Kılavuzunda ve 2013-DGS Tercih Bilgileri ve Ek Yerleştirme İle İlgili Açıklamalar metninde yer alan ilke ve kurallar ile yükseköğretim programlarının koşul ve açıklamaları geçerli olacaktır.Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir. 2013-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ÖSYM’nin internet sayfasından yayımlanmıştır.

2013-DGS Ek Yerleştirme için ayrıca bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Ek yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayınlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonraki resmi ilk üç iş günü içerisinde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

GENEL BİLGİLER

TABLO-1. MERKEZİ EK YERLEŞTİRME İLE DİKEY GEÇİŞ YAPILACAK YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI

TABLO-1'DE YER ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARININ KOŞUL VE AÇIKLAMALARI 

TABLO-3. ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube