Yayınlanma Tarihi: 21 Kasım 2013 Perşembe

KOSGEB’ten Girişimcilere 100.000 TL Destek

2010 yılında uygulamaya geçirilen KOSGEB Girişimcilik Destek Programının bileşenlerinden birisi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi olup, eğitimler girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilmektedir. Eğitimi tamamlayarak iş kuran girişimciler, 30.000 TL geri ödemesiz ve 70.000 TL geri ödemeli olmak üzere toplam 100.000 TL destekten oluşan KOSGEB  Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru hakkı kazanmaktadır.

Ülkemizde girişimcilik kültürümüzün gelişimi ve üniversite eğitimi görmüş nitelikli gençlerin girişimciliğe yönlendirilmesi açısından önemli bir katkı sağlayan KOSGEB  Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru yapmak isteyen öğrencilerimizin; bir akademik yıl içerisinde sınıf içi ve sınıf dışı eğitimler dahil olmak üzere en az 56 (elli altı) saat süreli KOSGEB  Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alması gerekmektedir.

Üniversitemiz eğitim birimlerinde de KOSGEB tarafından girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramıyla tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla “Girişimcilik” dersi verilecektir. “KOSGEB Yeni Girişimci Desteği”ne başvurabilmek için “Girişimcilik” dersini almak isteyen öğrencilerimizin, Dekanlıklarında/Müdürlüklerinde bulunan ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube