Yayınlanma Tarihi: 23 Aralık 2013 Pazartesi

Japon JSPS Kuruluşu'ndan Ortak Proje ve Seminer Desteği


"Japan Society for the Promotion of Science" (JSPS), yabancı araştırmacılarla Japon araştırmacıları buluşturmak amacıyla “Open Partnership Joint Projects/Seminars” adlı bir program başlatmıştır. Yabancı araştırmacıların nereden fon sağladıklarına bakılmadan kendi araştırmacılarıyla ortak projeye çıkmalarını ve seminer düzenlemelerini sağlayan bu program, tüm akademik alanlardaki (Beşeri ve Sosyal Bilimler, Doğa Bilimleri, Mühendislik, Tıp) çalışmaları kapsamaktadır. Böylece tüm ülkelerdeki araştırmacıların JSPS araştırmacılarıyla çalışma imkanı doğmaktadır.

Bu programda sadece Japon tarafının konaklama ve ulaşım masrafları karşılanmaktadır. Karşı tarafın ise kendi fon kaynağını bulması önerilmektedir, fakat bir zorunluluk değildir.

Yabancı araştırmacı önce Japon ortağından JSPS’ in “Open Partnership” programına başvurmasını talep ediyor. Sonra kendisi, gerekli görmesi halinde ülkesindeki herhangi bir kuruluştan gerekli fonu ediniyor.

Proje ve seminer süreleri sırayla 2 yıl ve 1 haftadır. Programın başvuru tarihleri 09 Aralık 2013 ve 07 Şubat 2014 arasındadır.

Program duyuru metni için tıklayınız.

 

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube