Yayınlanma Tarihi: 31 Aralık 2013 Salı

IELTS Sınavı ve Hazırlık Kursları

IELTS Nedir?

IELTS (The International English Language Testing System) Uluslarası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı, her yıl 1.7 milyon kişi tarafından tercih edilen dünyanın önde gelen İngilizce uzmanlık sınavıdır. IELTS okuma, yazma, dinleme ve konuşma olmak üzere bütün İngilizce yeterliliğini ölçecek şekilde British Council (http://www.britishcouncil.org.tr/sinavlar/ielts-test) tarafından yapılmaktadır. IELTS Sınavı hem eğitiminiz sırasında veya iş hayatınızda İngilizceyi kullanabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır

IELTS Kimler için Gereklidir?

Eğitim, iş dünyası ve göçmenlik başvuruları için İngilizce seviyenizin belgelendirilmesi amacıyla kullanılan bir sınavdır. Ülkemizde aşağıda listelenen çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır:

  • İngilizce hazırlık sınıfını atlamak isteyen öğrenciler,
  • Yüksek Lisans yapmak isteyen öğrenciler,
  • Doktora yapmak isteyen öğrenciler,
  • Doçentlik başvurusu yapmak isteyen akademisyenler,
  • Uluslararası bir işletmede çalışmak isteyenler,
  • Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler,
  • Göçmenlik başvurusu yapmak isteyenler,

Örnek olarak verilebilir. Ülkemizde ÖSYM tarafından yapılmakta olan Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavları için denklik kabul edilmektedir.

Detaylı bilgi için : ÖSYM’nin 11 Ekim 2013 tarihli Yabancı Dil Eşdeğerliklerinin tespiti hakkındaki duyurusu http://www.hitit.edu.tr/haber_detay.php?hid=1914&tur=2

 

IELTS Sınav Formatı ve Puanlama

IELTS sınavı dinleme, okuma, yazma ve konuşma olarak belirlenen dört alandaki becerilerinizi üç saatin altındaki bir sürede sınamaktadır.

Dinleme, okuma ve yazma sınavları aynı gün içinde arka arkaya ve ara verilmeden yapılır. Konuşma sınavınız yazılı sınavınızdan önceki ya da sonraki üç gün içinde yapılır. Konuşma sınavının tarihi test merkeziniz tarafından belirlenir. Sınavınızın yer ve saat bilgileri ile sözlü sınav bilgisi sınav tarihinizden dört gün önce, Salı günleri, saat 18:00’den sonra açıklanır.

IELTS sınavının iki versiyonu vardır. IELTS Akademik ve IELTS Genel Eğitim sayfalarını ziyaret ederek hangi sınava ihtiyacınız olduğunu bulabilirsiniz.

Hangi versiyonu seçerseniz seçin herkes aynı dinleme ve konuşma sınavlarını alır. Okuma ve yazma bölümlerinin içerikleri aldığınız sınavın IELTS Akademik ya da IELTS Genel Eğitim olmasına göre değişir.

IELTS Akademik ve IELTS Genel Eğitim tam olarak aynı seviyede ölçülmektedir.

Sınavdan kalmanız mümkün değildir. IELTS her seviyedeki İngilizce dil becerilerinizi ölçmek için tasarlanmıştır. Dört alandaki becerilerinizin 1-9 arasında puanlaması temel alınır ve genel sınav puanınızı öğrenirsiniz. Puanınız 5.0, 6.0, 7.0 gibi tam puan ya da 5.5, 6.5,7.5 gibi buçuklu puan olabilir.

Genel ortalama puanınız göçmenlik, üniversite başvurusu ya da İngilizce konuşulan bir ülkede iş başvurusu için önemli olabilir.

IELTS Eğitimini HİTİTSEM Vermektedir

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde halen devam eden 3 sınıf bulunmaktadır. Dersler ana dili İngilizce olan eğitmenler tarafından verilmektedir. Eğitim materyali olarak Cambridge University Press ® yayınlarından Complete IELTS Serilerinden 4-5 Bandı ve 6.5-7.5 Bandı olarak bilinen iki seviyede orijinal ders materyali kullanılmaktadır. HİTİTSEM’de verilen eğitimler hafta içi akşam ve hafta sonu olmak üzere çeşitlendirilmiştir. Ders saatlerinin yanı sıra Ana Dili İngilizce olan eğitmenler ile haftada iki gün konuşma saatleri planlanmış olup, sınav a yönelik pratik konuşma yapılmaktadır. Detaylı bilgi için www.hititsem.hitit.edu.tr

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube