Yayınlanma Tarihi: 31 Aralık 2013 Salı

Rektörümüzün Yeni Yıl Mesajı

2013 yılı üniversitemiz için çok önemli gelişmelerin yaşandığı oldukça verimli güzel bir yıl oldu. Yıllardan beri süregelen üniversitemizin en önemli eksiklerinden olan kampüs sorunumuz çözüldü. Kuzey Kampüs master planı tamamlanarak, artık bu kampüsümüzde inşaatlara başlayabileceğimiz bir döneme geçildi. Güney Kampüsümüzde ise tahsis işlemlerinde sona gelinmiş olup, geçtiğimiz hafta içerisinde kamulaştırma işlemleri daha önce Kuzey Kampüsde olduğu gibi büyük bir başarı ile tamamlandı.

Kuzey Kampüsümüzde Haziran ayında başlanan Merkezi Araştırma Laboratuvarı inşaatımız, 2014 yılında tamamlanarak hizmete girecektir. Ek olarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Merkezi Yemekhane ve Kapalı Spor Salonumuzun inşaatına izleyen yıl içerisinde başlanacaktır. Yaklaşık 4.000 öğrencimizin eğitim gördüğü Meslek Yüksekokulumuzda, 1976’dan bu yana sanırım ilk kez yeni bir inşaatın yapımına başlanmış olup, izleyen yıl içerisinde de ilk kısmı hizmete girecektir. İlçelerimizde de çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Alaca ilçemizde Sinpaş A.Ş. tarafından kampüs inşaatımıza başlanmış olup, 2014 yılında üniversitemize teslim edilecektir. Sungurlu MYO kampüsümüzün tahsis işlemleri ve master planı tamamlanmış olup, izleyen yıl içinde ilk inşaata başlanacaktır. Oğuzlar ilçemizde kurulacak olan Su Ürünleri ve Su Sporları Merkezimiz ile Boğazkale’deki Hitit Uygarlığı Araştırma ve Uygulama Merkezimiz de hızla yapılanmaktadır.

Tıp Fakültemiz, güçlü bir altyapıya sahip hastanemizdeki hekim arkadaşlarımızla birlikte pek çok ilke imza atarak, hızla büyüyor.

Diğer yandan 2013 yılında, 7. yılımızda 7. Fakültemizi açtık. Üniversitemizde önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim öğretim programlarımızdaki bölüm/program sayıları 150’yi aştı.

İlk kez bu sene yabancı öğrenci alımına başladık ve 3 kıtadan, 15 ülkeden 63 öğrencimiz bizlerle birlikte.

Bu eğitim-öğretim yılı itibariyle örgün öğretim ve ikinci öğretim seçeneklerine ilave olarak zaman ve mekândan kaynaklanan birçok problemi ortadan kaldıran uzaktan eğitim yöntemini de eğitim programımıza dahil ettik. Türk Dili ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri ilk defa bu dönem uzaktan eğitim yöntemiyle internet üzerinden verildi.

Yine bu yıl Mühendislik Fakültemizde yer alan iki bölümümüz MÜDEK tarafından akredite edilerek, büyük bir başarıya imza attık.

Sürekli Eğitim Merkezimizde gerek kendi öğrencilerimiz ve personelimiz gerekse toplumun farklı kesimlerindeki kişi ve kuruluşların ihtiyaçlarına cevap vermeye yönelik olarak Amerika Birleşik Devletlerinden gelen yabancı öğretim elemanlarınca verilen İngilizce kurslarımız başta olmak üzere, farklı alanlarda pek çok kurslar verdik.

Üniversitemiz ile mezunlarımız arasındaki ilişkileri daha etkin kılmak ve aidiyet duygusunu geliştirmeyi sağlamak amacıyla ilk defa bu yıl Mezunlar Ofisini kurarak, Hitit Üniversitesi Mezun Bilgi Sistemini yapılandırdık.

2016 yılında yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası, üniversitemizin yoğun gayretleri sonucunda ilimizde yapılacaktır.

Özetle, 2013 yılı her anlamda üniversitemizin fiziki altyapı, eğitim/öğretim, akademik, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler açısından, pek çok ilki yaşadığı çok verimli bir yıl oldu.

2014 yılında hep birlikte el ele gerçekleştirdiğimiz bu başarılı çalışmaların daha da artarak devam etmesi dileğiyle, yeni yılın tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini içtenlikle diliyorum.

 

 

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN

                                                                                            Rektör              

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube