Yayınlanma Tarihi: 04 Aralık 2013 Çarşamba

Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı



 

AB Bakanlığı tarafından, akademik açıdan başarılı olan ve Avrupa Birliği alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere 2014-2015 akademik yılı için Avrupa Koleji'nde burs imkânı sağlanacaktır.

Avrupa Koleji verdiği teorik ve uygulamalı dersler, AB kurumlarına yakınlığı, öğrenci ve akademisyenlerinin üstün nitelikleri ve mezunlarının oluşturduğu etkili iletişim ve dayanışma ağıyla, Avrupa çalışmaları alanında en saygın eğitim kurumlarından biridir. İngilizce ve Fransızca dillerinde eğitimin zorunlu olduğu ve yalnızca yüksek lisans diploması veren Kolej, ülkemizde AB uzmanı gereksiniminin giderilmesinde en önemli rolü oynayacak eğitim kurumlarının başında gelmektedir.

AB Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı", Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne adaylık sürecinde, gerek kamuda gerek özel sektörde, donanımlı AB uzmanları ve geleceğin Türk Avrokratlarını yetiştirmek amacıyla, ilk kez 2010-2011 akademik yılında başlatılmıştır.

Program kapsamında burs verilecek öğrenciler, 2014-2015 akademik yılında Avrupa Koleji’nde bir yıllık yüksek lisans eğitimi görmeye hak kazanacaktır. Bursiyerlerin Kolejin Bruges veya Natolin kampüslerinde, Avrupa Disiplinlerarası Çalışmaları, AB Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Çalışmaları, Avrupa Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Çalışmaları, Avrupa Ekonomik Çalışmaları ve Avrupa Hukuku Çalışmaları programlarından birinde öğrenim görmeleri sağlanacaktır. Burslar eğitim, kayıt, harç, yemek, konaklama ve okul gezisi giderlerini kapsamaktadır.

Son başvuru tarihi : 17 Ocak 2014

Başvuru şartları ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube