Yayınlanma Tarihi: 25 Haziran 2013 Salı

2012-2013 Öğretim Yılı Yaz Okulu Ders Alma İşlemleri

YAZ OKULU İLE İLGİLİ DUYURU

  2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemizin eğitim birimlerinde yaz okulu açılmayacaktır. Ancak, öğrencilerimiz aşağıda belirtilen kriterler çerçevesinde diğer üniversitelerin açacakları yaz okullarından ders alabilirler: 

YAZ OKULUNA BAŞVURULAR :

1- Öğrenci; Fakülte Dekanlığına/Yüksekokul-MeslekYüksekokulu müdürlüğüne dilekçe ile başvurur. (Dilekçede; yaz okuluna başvurmak istediği üniversitenin adı ile birlikte yaz okulundan almak istediği derslerin adını, kredisini, dönemini açıkça belirtilmelidir. Ayrıca diğer üniversitenin akademik takvimi ve ders içerikleri ile birlikte ders müfredatı da dilekçeye eklenmelidir.)

2-  DiğerÜniversitenin Dekanlığına.

DİĞER YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ YAZOKULLARINDAN DERS ALMA KRİTERLERİ:

1- Öğrencinin alacağı ders veya derslerin kredi saati ve içerik denkliklerinin,  gideceği yaz okuluna başlamadan önce Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulunca kabul edilmiş olması gerekir.

2- Yaz okulundan en fazla 12 krediye kadar ders alınabilir.

3- Öğrenci güz ve bahar yarıyıllarında başarısız olduğu dersleri veya alamadığı dersleri yaz okulundan alabilir.

4- Yaz okulundan birinci sınıf öğrencisi üçüncü ve dördüncü sınıftan, ikinci sınıf öğrencisi dördüncü sınıftan ders alamaz.

5- Öğrenci daha önce (CC) ve üstü harf notu aldığı dersleri yaz okulundan alamaz.

6- Diğer üniversitelerin farklı harf sistemi uygulamaları ve mutlak sistemde verdikleri notlar Üniversitemiz Senatosunun belirlediği dönüşüm tablosuna göre dönüştürülerek kabul edilir.

7- Öğrencilerin başvuruları Eğitim Birimi Yönetim Kurulu Kararından sonra kesinleşir.

8- Öğrenci fiilen kayıtlı olduğu bir dersin bütünleme sınavından başarılı olduğu halde, bu dersten yaz okuluna kayıt yaptırmış ise yaz okulundan aldığı not geçerli olur.

9- Öğrencinin; başka bir üniversitede yaz okulunu tamamladıktan sonra, yaz okulundan almış ve başarmış olduğu derslerin notlarını içeren evrakı, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı kayıt dönemine kadar Fakülte Dekanlığına/Yüksekokul-Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne ulaştırması gerekmektedir.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube