Yayınlanma Tarihi: 16 Ağustos 2013 Cuma

Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu III Siyasi Kriterler Hibe Programı

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu III Siyasi Kriterler Hibe Programının hedefi; AB’nin siyasi konularla ilgili politikalarının Türkiye genelinde tanınması, AB üye ülkeleri ile Türkiye’de siyasi konularla ilgili sivil toplum aktörleri arasında bağlantıların güçlendirilmesi ve karşılıklı tecrübelerin paylaşımı yoluyla katılım öncesi süreç için hazırlık fırsatı verilmesidir.

Toplam bütçesi 6 Milyon Avro olan Siyasi Kriterler Hibe Programı kapsamında belirtilen öncelikli alanlarına yönelik diyalog projelerine azami 150.000 Avro tutarında hibe desteği sağlanacaktır.

Uygun Başvuru Sahipleri:

AB üye ülkeleri veya Türkiye’de faaliyet gösteren; demokrasi, yargı, temel haklar ve özgürlükler, sosyal diyalog ve dayanışma, kültür, göç ve sığınma konularında çalışan dernek ve vakıflar.

Uygun Eş-Başvuranlar:

Üniversiteler (yalnızca araştırma merkezleri ve düşünce kuruluşları),

Meslek örgütleri (barolar, işveren ve işçi sendikaları dahil),

Belediyeler ve Belediye Birlikleri,

İl Özel İdareleri.

Programın Öncelik Alanları:

İnsan hakları

Ayrımcılıkla mücadele

Demokrasi ve hukukun üstünlüğü

Son Başvuru Tarihi: 27 Ağustos 2013

Hibe programları ile ilgili detaylı bilgi, hibe başvuru rehberleri ve “Ortak Arama ve Eşleştirme Aracı”na www.csdproject.net internet adresinden ulaşılabilmektedir.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ