Yayınlanma Tarihi: 22 Ağustos 2013 Perşembe

III. Ulusal Akademik Kaynak Paylaşım Çalıştayı Üniversitemizde Gerçekleştirilecek

III. Ulusal Akademik Kaynak Paylaşım ÇalıştayıElektronik Kaynakların Paylaşımı: Haklar ve Kısıtlar

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu)  III.  Ulusal Akademik Kaynak Paylaşım Çalıştayını’ nın teması "Elektronik Kaynakların Paylaşımı: Haklar ve Kısıtlar" olarak belirlenmiştir.

ANKOS III. Ulusal Akademik Kaynak Paylaşım Çalıştayı “Elektronik Kaynakların Paylaşımı: Haklar ve Kısıtlar” teması ile 13-14 Eylül 2013 tarihlerinde ANKOS Çalışma Grubu işbirliği ile Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

Düzenlenecek Çalıştayın Amacı;

Kütüphane bütçe ve dermelerinde oldukça önemli bir payı alan e-kaynakların kütüphaneler arası kaynak paylaşımı işlemlerinin nasıl yürütüldüğü/yürütüleceği, lisans anlaşmalarında bu konuya nasıl yer verildiği, haklar ve kısıtların ne olduğu ve mevcut uygulamalar konusunu gündeme getirmek, ortak çözümler aramaktır.

Ülkemizdeki tüm Üniversite Kütüphanelerindeki, kaynak paylaşım hizmetlerini yürüten kütüphane çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan III. Ulusal Akademik Kaynak Paylaşım Çalıştayı, güncel konuların tartışılarak ortak kararlar alınmasına ve politikalar oluşturulmasına imkân sağlamanın yanı sıra, kurumlarında aynı hizmetleri yürüten meslektaşların tanışmalarına da vesile olacaktır.

Çalıştaya; Akademik kurumlardan, kaynak paylaşım hizmetlerini yürüten kütüphane çalışanları http://kits.ankos.gen.tr/calistay/2013/ adresinden kayıt yaptırarak katılım sağlayabileceklerdir.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube