Yayınlanma Tarihi: 05 Ağustos 2013 Pazartesi

TÜBİTAK’tan Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Çağrısı

TÜBİTAK, ulusal girişimcilik ve yenilikçilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik yeni bir destek başlattı. Destek programıyla, girişimciliğin geliştirilmesine yönelik eğitim, mentörlük, iş birliği ağları, proje ve teknoloji yönetimi, yatırımcı pazarı gibi mekanizmalar proje bazlı desteklenecek.

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı ile özel sektörün Ar-Ge ve yeniliğe yaptıkları yatırımın sonuçlarını etkin bir şekilde alabilmeleri, üniversite sanayi işbirliklerinin canlanması ve teknolojik iş fikirleri olan girişimcilerin kurduğu başlangıç firmalarının daha hızlı gelişmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Program kapsamında, özel sektör, üniversiteler ve bireysel girişimcilere yönelik farklı çağrılarlaTÜBİTAK tarafından proje bazlı destek sağlanacak.

Programın ilk çağrısı üniversitelere yönelik

1601 kodlu Programın ilk çağrısı Türkiye’de faaliyet gösteren üniversitelere yönelik. Programla üniversiteler, girişimcilik kapasitelerini geliştirmek amacıyla, kendi öğrenci ve öğretim elemanlarına yönelik uzun dönemli sertifika programları için destek alabilecek.

Her üniversitenin en fazla 1 başvuru yapabileceği çağrı ile en fazla 10 üniversitenin desteklenmesi planlanıyor. Çağrıda, proje başına verilecek desteğin üst limiti bulunmuyor.

1 Ağustos 2013 tarihinde yürürlüğe giren Programa, üniversiteler bünyesindeki proje yürütücüleri üniversite rektörlüğünün onayı ile 1 Ekim 2013 tarihine kadar TÜBİTAK web sayfası üzerinden başvurabilecek.

Çağrı duyurusu için tıklayınız.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube