Yayınlanma Tarihi: 09 Ocak 2014 Perşembe

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Günümüz bilgi toplumunda, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokratik hayatın ayrılmaz bir parçasıdır.  Demokrasinin güçlenmesi açısından kişilik haklarına dikkat ederek vatandaşın doğru bilgilendirilmesi son derece önemlidir.

Özgür, tarafsız, ilkeli ve basın etik kurallarının gereklerini yerine getiren bir medyanın toplumsal kalkınmanın sağlanmasında da önemi büyüktür. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, objektiflik, özel hayata saygı gibi değerleri içerisinde barındıran önemli bir mesleği icra ederek toplumsal yaşamın vazgeçilmez bir öğesi haline gelen görsel, işitsel ve yazılı basın ile son yıllarda hızlı bir gelişme kaydeden internet haberciliği en üst düzeyde teknolojik gelişmeden faydalanarak ülkemizde yayınlarını başarıyla sürdürmektedir. Değerli basınımız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla halkımızın zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak önemli bir kamuoyu hizmetini yerine getirmektedir.

Bu düşüncelerle, zaman mevhumu gözetmeksizin fedakârca yürüttükleri çalışmalarla toplumu bilgilendirme ve aydınlatma görevini büyük bir özveriyle yerine getiren, mesleğine gönül vermiş, ilimizin ve ülkemizin kıymetli basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube