Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2014 Perşembe

Nobel Ödüllü Bilim İnsanları İle Tanışma Fırsatı


TÜBİTAK ile Lindau Konseyi ve Vakfı arasında imzalanan ‘Mutabakat Zaptı’ çerçevesinde, Fizik, Kimya, Tıp (Klinik Tıp Hariç) veya Fizyoloji ve ilgili alanlarında Türkiye’de lisans veya lisansüstü eğitimlerine devam eden üstün başarılı öğrenciler ile yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte ulusal ve uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip doktora dereceli genç araştırmacıların, 2015 yılında 65.’si düzenlenecek olan “Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantısı”nakatılımları için destek verilecektir.

TÜBİTAK - Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı’ndan desteklenmek isteyen adaylar, 12 Mayıs - 16 Haziran 2014 tarihleri arasında http://e-bideb.tubitak.gov.tradresinden online başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURU KOŞULLARI 

Lisans Öğrencileri için:

  1. Daha önce Lindau Toplantıları’na katılmamış olmak
  2. Öğrenim görmekte olduğu üniversitenin not sistemi esas olmak üzere, başvuru döneminde alınmış derslerini de içeren transkriptindeki ağırlıklı genel not ortalaması, en az 2.75/4 veya 70.83/100 olmak (Birden fazla anadal yapanların transkriptlerinde alınan tüm dersler gösteriliyorsa üniversite geneli ortalaması, aksi takdirde asıl anadalın ortalaması dikkate alınacaktır)
  3. Fizik, Kimya, Tıp (Klinik Tıp Hariç) veya Fizyoloji ve ilgili alanlarında/bölümlerinde Türkiye’de eğitimlerine/akademik çalışmalarına devam ediyor olmak (Lütfen Genel Bilgi altındaki Önemli Hususlar kısmını inceleyiniz.)
  4. YDS (İngilizce) den en az 80 veya eşdeğer bir dil puanına sahip olmak veya Üniversitelerin %100 yabancı dille (İngilizce) eğitim yapılan bir bölümünde eğitim alıyor olmak (yabancı dil belgesi için tıklayınız.)
  5. 01.01.2015 tarihi itibarıyla 25 yaşından gün almamış (01.01.1991 veya sonrasında doğmuş) olmak

Lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) Öğrencileri için:

  1. Daha önce Lindau Toplantıları’na katılmamış olmak
  2. Mezun olduğu üniversitenin not sistemi esas olmak üzere, yüksek lisans öğrencileri için lisans öğrenimini en az 2.75/4 veya 70.83/100 veya lisanstan alanında bölümünün ilk %5 ine girerek mezun olmuş olmakdoktora öğrencileri için yüksek lisans öğrenimini en az 3.20/4 veya 81.33/100 ağırlıklı genel not ortalaması ile bitirmiş olmak (Yüksek lisansa eşdeğer diploma veren lisans programlarından mezun olanların notları, sadece lisans mezuniyet notu olarak değerlendirilir. Birden fazla anadal yapanların transkriptlerinde alınan tüm dersler gösteriliyorsa üniversite geneli ortalaması, aksi takdirde asıl ana dalın ortalaması dikkate alınacaktır.)
  3. Geçerli ALES sayısal puanı 85 veya üstü olmak
  4. Fizik, Kimya, Tıp (Klinik Tıp Hariç) veya Fizyoloji ve ilgili alanlarında/bölümlerinde Türkiye’de eğitimlerine/akademik çalışmalarına devam ediyor olmak (Lütfen Genel Bilgi altındaki Önemli Hususlar kısmını inceleyiniz.)
  5. YDS (İngilizce) den en az 80 veya eşdeğer bir dil puanına sahip olmak veya %100 yabancı dille (İngilizce) eğitim yapılan bir Üniversiteden lisans derecesine ya da yurt dışı yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olmak (yabancı dil belgesi için tıklayınız.)
  6. 01.01.2015 tarihi itibarıyla yüksek lisans öğrencileri için 27 (01.01.1989 veya sonrasında doğmuş), doktora öğrencileri için 31 yaşından gün almamış (01.01.1985 veya sonrasında doğmuş) olmak

Doktora Sonrası Araştırmacılar için:

  1. Daha önce Lindau Toplantıları’na katılmamış olmak
  2. Fizik, Kimya, Tıp (Klinik Tıp Hariç) veya Fizyoloji ve ilgili alanlarında/bölümlerinde Türkiye’de akademik çalışmalarına devam ediyor olmak (Lütfen Genel Bilgi altındaki Önemli Hususlar kısmını inceleyiniz.)
  3. Mezun olduğu üniversitenin not sistemi esas olmak üzere, doktora öğrenimini en az 3.20/4 veya 81.33/100 ağırlıklı genel not ortalaması ile bitirmiş olmak
  4. Doçent veya profesör kadrosunda çalışıyor olmamak YDS (İngilizce) den en az 80 veya eşdeğer bir dil puanına sahip olmak veya %100 yabancı dille (İngilizce) eğitim yapılan bir Üniversiteden lisans derecesine ya da yurt dışı yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olmak (yabancı dil belgesi için tıklayınız.)
  5. 01.01.2015 tarihi itibarıyla 35 yaşından gün almamış (01.01.1981 veya sonrasında doğmuş) olmak

Program hakkında detaylı bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/bideb/2231 adresinden ulaşılabilmektedir.

The Council for the Lindau Nobel Laureate Meetings      : http://www.lindau-nobel.de

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube