Yayınlanma Tarihi: 26 Haziran 2014 Perşembe

Üniversitemizde Lisanslı Yazılımlarımız Artıyor

Moleküler simülasyon için oldukça fazla seçenek sunan “Accelrys Materials Studio 7.0” lisanslı yazılımı, Mühendislik Fakültesi Altyapı Geliştirme Projesi kapsamında alınarak, Üniversitemiz personelinin kullanımına sunulmuştur. Polimerler, organik/anorganik yapılar vb. birçok molekül ve yapının çizimi, düzenlenmesi ve oluşturulması amacıyla kullanılabilen yazılıma erişim için Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü ile iletişime geçilebilecektir.
 

Üniversitemizde lisanslı olarak kullanılan diğer yazılımlar şunlardır;

Microsoft Word, Excell, Access, Power Point, Outlook: Üniversitemiz akademik ve idari birimleri ile laboratuvarlarımızda, genellikle yazı, grafik, hesaplama, sunum gibi işlemler için kullanılan paket programlardır.

 

 

Microsoft Windows 7, 8, 8.1: Üniversitemiz kampüs anlaşması kapsamında tüm bilgisayarlarımızda kullanılan işletim sistemleridir.


 

Linux İşletim Sistemi: Üniversitemiz sunucularında ve bilgisayar laboratuvarlarında kullanılan açık kaynak kodlu işletim sistemidir.

 


Elektronik Belge Yönetim Sistemi Yazılımı: Üniversite içi yazışmaların daha hızlı ve kolay yönden yapıldığı internet tabanlı bir yazılımdır.





Antivirüs Programı: Üniversitemizde kullanılan tüm bilgisayarları zararlı yazılımlara karşı koruyan yazılımdır.

 




Cad/Cam Programları: Genellikle Üniversitemiz teknik birimlerinde çizim amaçlı kullanılan programdır.

 



Matlab Programı: Sayısal, teknik hesaplama ve matematiksel problemlerin çözümü için kullanılan programdır.

 




Coğrafi Bilgi Sistemleri: Üniversitemiz Harita Kadastro bölümünde kullanılan coğrafi bilgi sistemleri için kullanılan programdır.

 


IBM SPSS Programı: Üniversitemizde istatistiksel eğitim veren bölümlerde ve istatistiksel raporlamaların yapıldığı alanlarda kullanılan programdır.

 




Bayblon Sözlük Programı: Akademik personelimizin bilimsel araştırmalarda, idari personelimizin ise uluslararası anlaşmalarda kullandığı Türkçe – Yabancı Diller sözlük programıdır.

 


ASC Time Tables Programı: Üniversitemiz akademik personelinin ders programı hazırlamak için kullandığı programdır.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube