Yayınlanma Tarihi: 09 Haziran 2014 Pazartesi

Horizon 2020 Yeni Web Sayfası ve TÜBİTAK Destek ve Teşvikleri

Horizon 2020 Programı Türkiye resmi web sayfası (www.h2020.org.tr)  hizmete girmiştir, ilgili web sayfası aracılığıyla Horizon 2020 programı çağrılarına, ortaklık ve etkinlik duyurularına, katılım desteklerine, güncel gelişmelere ve e-öğrenme aracına ulaşmanız mümkündür.

TÜBİTAK; araştırmacılar ve iş dünyası temsilcilerinin Horizon 2020 Programı’na katılımlarını artırmak adına yeni bir destek ve teşvik mekanizması oluşturmuştur. Bu mekanizma ile araştırmacılara seyahat, organizasyon, proje yazma ve ön-değerlendirme hizmetleri, Horizon 2020 programında başarı sağlayan araştırmacılara projedeki rolleri ve bütçelerine paralel olarak başarı teşvik ödülleri de verilecektir:

Konsorsiyumlara Katılma Amaçlı Seyahat Desteği

Konsorsiyumlara Katılma Amaçlı Seyahat Desteği, Horizon 2020 Programı’na sunulacak projelerde, proje yürütücüsü olarak görev alacak kişilerin proje pazarları, bilgi günleri, konsorsiyum toplantıları ve gerekli görülebilecek diğer toplantılara katılımı için verilen desteklerdir.

Proje Ön Değerlendirme Desteği

Proje Ön Değerlendirme Destekleri; belirlenen alanlarda Horizon 2020 Programı’na sunulacak proje önerilerinin, projeler sunulmadan önce, bu konulardaki başvuruları değerlendirme konusunda tecrübeli uzman kişi ve kuruluşlarca incelenmesi amacıyla verilecek desteklerdir.

Koordinatör Olma Destekleri

Koordinatör Olma Destekleri; Konsorsiyum Kurma Amaçlı Seyahat ve Organizasyon Desteği, Proje Yazma-Sunma Eğitimi veya Yazdırma Hizmeti Desteği ve Proje Ön Değerlendirme Hizmeti Desteği’ni kapsamakta olup, Horizon 2020 Programı bileşenlerinden Toplumsal Sorunlara Çözümler, Endüstriyel Liderlik ve Rekabetçilik ve Yatay Alanlar altında yer alan aşağıdaki konulara koordinatör olarak başvuruda bulunacak kuruluşlara/araştırmacılara ve onların ekiplerine yöneliktir.

Eşik Üstü Ödülü

Eşik Üstü Ödülü, Horizon 2020 Programı altında tanımlanmış proje türlerinde ortak/baş araştırmacı/koordinatör olarak katılım sağlanan ve bağımsız hakem değerlendirmesi sonucu ilgili esaslarla belirlenen eşiğin üstünde puan alan projelere yöneliktir.

Başarı Ödülü

Başarı Ödülü, belirlenen proje türlerinden birinde, ortak veya koordinatör olarak katılım sağlanan ve bağımsız hakem değerlendirmesi sonucu başarılı bulunarak Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazanan Horizon 2020 projelerine yöneliktir.

Desteklere ilişkin detaylı bilgiye Horizon 2020 Türkiye Web Sayfası http://www.h2020.org.tr/  üzerinden ulaşabilirsiniz.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube