Yayınlanma Tarihi: 10 Temmuz 2014 Perşembe

Avrupa Komisyonu COSME - Avrupa Mükemmeliyet Destinasyonları (EDEN) Çağrısı

COSME Programı kapsamında, işletmelerin ve girişimlerin iş ortamının iyileştirilmesi için ortaya konulan “Çerçeve Koşulların Geliştirilmesi” başlığı turizm sektörünü de içerdiğinden dolayı bu alan dahilinde Avrupa Komisyonu tarafından European Destinations of Excellence (EDEN) Turizm Çağrısı yayınlanmıştır.

EDEN’in başlıca hedefleri;

  • Daha az bilinen yerleri ortaya çıkarmak
  • Avrupa turizminin kalitesi ve farklılıkları hakkında ilgi oluşturmak
  • Turizm de sürekliliği sağlamak
  • Yerel halkta kendi turizm değerlerine karşı aidiyet hissi yaratmak
  • İyi örneklerin Avrupa çapında paylaşıldığı bir platform oluşturmak

Avrupa Mükemmeliyet Destinasyonları(EDEN) kapsamında iki tür çağrı söz konusudur. Birincisi, mükemmeliyet destinasyonlarını belirlemek amacıyla yarışmalar organize edilmesini sağlayan çağrı tipidir.

İkincisi ise yerel turizm idarelerinin EDEN hakkında yapacağı tanıtım faaliyetlerini desteklemek ve EDEN ödülü kazanan turizm noktalarının tanıtımına destek olmak amacıyla çağrıya çıkılmıştır.

Mevcut çağrı birinci tür çağrıdır.

Çağrının teması “turizm ve yerel gastronomi” olarak belirlenmiştir. Bu çağrıya, temaya ilişkin mükemmeliyet destinasyonlarını belirleyecek yarışma düzenlemeye aday ülke organizasyonlarının teklif sunması beklenmektedir.

Çağrı için son başvuru tarihi 5 Ağustos 2014’tür. Başvuru sahiplerine Eylül ayında bilgi verilecek, Ekim’de hibe anlaşmaları imzalanacak, Kasım’da ise projeler başlatılacaktır.

Toplam bütçe 750.000€ olup, proje başına 50.000€ hibe desteği sağlanacaktır.

Başvuru sahibinin, ülkedeki turizmle ilgili yasal bir kurum olması gerekmektedir. Bunun yanında organizasyonun mahalli birimleri de teklif sunabilecektir. Her ülkeden yalnızca bir adet proje kabul edilecektir.

Çağrı içeriğine yönelik her türlü soruyu easme-cosme-erasmus-call2014@ec.europa.eu e-posta adresine yönlendirebilirsiniz.

Detaylı bilgi almak ve ilgili dokümanlara ulaşmak için lütfen tıklayınız.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube