Yayınlanma Tarihi: 19 Eylül 2014 Cuma

Gençlerle Matematiğin Sihirli Dünyasına Yolculuk

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü, matematik bilgisinin ve sevgisinin artırılması noktasında toplumsal sorumluluk ve görev bilinciyle hareket etmekte ve bu çerçevedeki ihtiyaçları göz önünde bulundurmaktadır. Bu bağlamda “Başlangıç noktası mutlaka gençlerimiz olmalıdır.” düsturuyla yola çıkan bölümümüz,   T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yürütülmekte olan “Gençlerle Matematiğin Sihirli Dünyasına Yolculuk” adlı proje ile Çorum il merkezi ve ilçelerinde eğitim-öğretim görmekte olan lise öğrencilerinin matematik sevgilerinin artırılmasını amaçlamaktadır.

İlçe merkezlerinde eğitim-öğretim gören gençlerin şehir merkezindeki arkadaşlarıyla bir araya gelmeleri, kız öğrencilerin matematik alanında daha fazla desteklenmeleri ve işitme engelli öğrencilerin etkinliklere katılarak kendilerini ifade etme fırsatı bulabilmeleri projemizin temel hedef ve öncelikleri arasında yer almaktadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.