Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2014 Perşembe

Rektörümüzün Türk Dil Bayramı Kutlama Mesajı

İnsanları bir araya getiren, kaynaştıran; tarihsel, kültürel değerlerimizi bugüne taşıyarak milletleri ayakta tutan, fertleri birbirine bağlayan, sosyal hayatı düzenleyen ve devam ettiren yegâne güç dilleridir.  Milli kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan ve Türk Milletinin tarih boyunca ürettiği tüm değerleri biçimlendiren ve gelişmesinde belirleyici rol oynayan dilimiz, tarih boyunca imparatorluklar kuran Türk Milletinin bu gücünü daha da arttırmıştır.

Tarihimizi, kültürümüzü ve benliğimizi bünyesinde barındıran dilimizin bizler için anlam ve öneminin bilincinden hareketle Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında Türk Dil Kurultayı’nın ilk kez toplandığı tarih olan 26 Eylül günü her yıl "Türk Dil Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Türkçemiz adına Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında yeni bilimsel çalışmalarla elde edilen son bulgular paylaşılmakta, dilimizin önemine ve gücüne dikkat çekilmektedir. Gelişen ve her geçen gün değişen günümüz dünyasında Türkçemizi korumak ve güçlendirmek adına Türk diline sahip çıkan, onu özenle koruyup kullanan nesilleri yetiştiren kurumlardan birisi olma yolunda Üniversitemiz de bu kararlılığı taşımakta ve bunun gereklerini yerine getirme noktasında büyük bir içtenlikle çalışmalarını sürdürmektedir.

Dünya dilleri ailesinin en saygın ve köklü mensuplarından biri durumunda olan Türkçemizin yaşayan ve her zaman gelişen bir dil olarak konuşulması, yazılması ve bir değer halinde dünyaya sunulması en büyük dileğimizdir. Gökyüzünde özgürce dalgalanan bayrağımız gibi aziz Türkçemizin de tüm dünyada sonsuza değin gür bir sesle yankılanmaya devam etmesini temenni eder, ‘biz’ duygusunun temel göstergelerinden biri olan dilimizin yaygınlaştırılması ve zenginleştirilmesi için çaba harcayan herkese en içten duygularla şükranlarımı sunarım.


 

                                                                           Prof. Dr. Reha Metin Alkan

                                                                                           Rektör               

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube