Yayınlanma Tarihi: 12 Ekim 2015 Pazartesi

Uluslararası Öğrencilere Yönelik Başarı ve Destek Burs Programı Duyurusu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Avrupa Birliği çerçevesinde yürütülen projeler ile Yükseköğretim Kurulu ve üniversiteler hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarınca ülkemizde eğitim görmesi uygun görülenlerle, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde ülkemize gelen öğrencilerin ülkemizdeki eğitim süreçlerinin başarılı bir şekilde sonuçlandırılması için Türkiye Bursları uygulaması ile kamu kaynaklı burslarla finanse edilmektedir. 

 “Başarı ve Destek Burs Programları”, Türkiye Bursları kapsamında her sene uygulanan bir burs programı olup ülkemizdeki bir üniversitede kendi imkanlarıyla eğitim alan ve herhangi bir kurumdan burs almayan uluslararası öğrencilere yöneliktir. Burs programıyla ülkemiz üniversitelerinde kendi imkanlarıyla öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki başarılı adayların ödüllendirilmesi ve desteğe ihtiyaç duyan adayların da desteklenmesi amaçlanmaktadır. 

2015-2016 Akademik Yılına yönelik Başarı ve Destek Programlarına başvurular 1-15 Ekim 2015 tarihleri arasında www.turkiyeburslari.gov.tr internet adresinden gerekli belgelerin yüklenmesiyle yapılacaktır.

Burs hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube