Yayınlanma Tarihi: 15 Ekim 2015 Perşembe

15 Ekim, Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü Mesajı

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü, 15 Ekim, görme engellilerin sosyal hayatta varlık göstermelerini kolaylaştırmak amacıyla açık alanlarda karşılaştıkları güvenlik sorunlarına dikkat çekmek amacındadır.

Diğer bastonlardan farklı şeyleri vurgulamak içindir, Beyaz Baston.

O görme engellilerin, günlük hayattaki varlıklarının kabul görmesi çağrısıdır. Kazalar sonucu başka engellere de maruz kalmamaları için bir simgedir.

Görme engelliler, bu bastonla yaya olarak güvenli şeklide dolaşmaya olanak bulurlar. Bu baston, engelli kişiler için bağımsızlık ve hareketlilik sağlamak, görme duyusu olmadan açık mekânları tanımaktır. 

Baston, görme engelli olmayan kişilerin dikkatini çekmek için beyazdır.

Beyaz Baston, “kendini karşındakinin yerine koyma” duygusunu canlı tutmak içindir.

Beyaz Baston, kentlerde göremeyen bireyleri zor durumda bırakan, çeşitli yaralanmalar ya da ölümler getiren sayısız engele karşı bir tedbirdir.

Beyaz Baston, “Engelli Dostu Kent”, talebidir ki öyle bir kent sadece yerel yönetimlerce değil, birlikte yaşama hakkındaki tutumlarımızla inşa edilir. Bu nedenle Beyaz Baston, kent sakinlerinden destek istemektir. 

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü, yaşamı hep birlikte paylaşmayı idrak ettiğimiz bir gündür.

Bu konuda Üniversitemiz de, görme engelli bireylerin güvenli bir hayat sürmelerinde ve toplumun tutumlarını geliştirmesinde aranan bilgi kaynaklarını sunmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube