Yayınlanma Tarihi: 23 Kasım 2015 Pazartesi

Rektörümüzün 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Her geçen gün küreselleşen dünyada ülkelerin gelişmesi ve büyümesi adına yetişmiş insan kaynağı büyük önem arz etmektedir. Toplumların gelişmişlik düzeyini belirleyen, bilgilerin nesilden nesile aktarılmasını sağlayan, her türlü değişimin, yeniliğin ve ileriye dönük projeksiyonların gerçekleştirilmesinde de şüphesiz ki dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik mesleğinin rolü tartışılmazdır.

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak gayesiyle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirirken toplumun daha güzel bir dünyada yaşaması için büyük fedakârlıklarla görevlerini yerine getiren öğretmenlerimizin üstlenmiş oldukları misyonun çok seçkin ve özel bir önemi bulunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum. (Hz. Ali)” sözüne mazhar olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan değerli öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anarım. 




     Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
Rektör


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube