Yayınlanma Tarihi: 30 Kasım 2015 Pazartesi

Türkiye Bursları’ndan Uluslararası Araştırmacılara Destek


Uluslararası araştırmacı ve akademisyenlerin ortak araştırmalar yapmalarını teşvik etmek ve daha öncesinde başlayan ortak çalışmaları ülkemizde devam ettirme fırsatı sağlamak amacıyla Türkiye Bursları Kapsamında Araştırma Bursları verilecektir. “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı” tarafından yürütülen program tüm ülkelerden adaylara açık olup sosyal ve beşeri bilimler alanlarındaki  araştırma konularını kapsamaktadır. Öncelikli konu başlıkları  her akademik yıl başında Türkiye Bursları tarafından belirlenmektedir. 

Araştırmacılar için bursluluk süresi azami 1 yıl olup, 2015 yılı için aylık burs miktarı 2.500 TL'dir (yaklaşık 1.000$).

Araştırma Burslarına başvuru koşulları:

  • Türkiye dışında bir ülkenin vatandaşı olmak (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve çifte vatandaşlıklarından biri Türkiye Cumhuriyeti olanlar başvuramamaktadırlar),
  • Tercihen, başvuru yılının ilk günü itibariyle 45 yaşını doldurmamış olmak,
  • Türkiye'deki üniversitelerin birinden kabul / davet belgesi almış olmak 

Adaylar, doktorasını bitirmiş ya da doktora çalışmasında tez aşamasında olmalıdırlar. 

Üniversitemiz öğretim üyelerinin, işbirliği içinde oldukları uluslararası araştırmacı ve akademisyenler ile üniversitemizde ortak araştırmalarını sürdürebilmelerine imkan sağlayacak araştırma burslarına yıl boyunca “basvuru.ytb.gov.tr” adresinden başvuru yapılabilmektedir. 

Konuyla ilgili detaylı bilgiler,  http://www.turkiyeburslari.gov.tr/index.php/tr/haberler/735-arastirma  adresinde yer almaktadır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube