Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2015 Pazartesi

Rektörümüzün Sarıkamış Şehitlerini Anma Mesajı

22 Aralık 1914’te başlayıp 5 Ocak 1915’te sona eren Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Allahuekber Dağları'nda 90 bin vatan evlâdı milli mücadelemiz adına canlarını seve seve feda ettiler. Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile  kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı fedakârlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar birlik, beraberlik ve  kardeşlik dersidir.

Kahraman bir milletin evlâtlarıyız. Bizim kahramanlıklarımız aynı zamanda zaferlerle birlikte acıları da yaşatmıştır. Yemen'de kavurucu sıcakta, Çanakkale’de mermi sağanağında, Sarıkamış’ın dondurucu soğuğunda nice acılar, özlemler ve feryatlar gizlidir. Çarıksız giden körpe fidanların hikâyesi sinemizi yakmaktadır. Bu bir efsanenin ayakta kalma ve yaşamak için verdiği mücadelenin haykırışıdır. Yokluk içinde karlı dağları zemherinin kavurucu soğuğunda aşmaya çalışan, ayakkabısız ve paltosuz Anadolu çocukları olan Mehmetçik, her zamanki cesaret ve kararlılığıyla üzerine düşeni yerine getirmiş, aldığı emirle yola koyulmuştur. Sorumluluğunun farkındadır. İşte vatan, bu azmin, bu kararlılığın imkânsızlıklara rağmen ortaya çıkan yüksek şuurun neticesinde aziz şehitlerimizin mirası olarak bizlere kalmıştır.

Vatan topraklarımızı savunmak uğruna şehit olan Türk Tarihi’nin altın sayfalarında yerini alan kahraman şehitlerimizin şahadetlerinin 101. yıl dönümünü geride bırakmış bulunmaktayız. 

Bu vesileyle fedakârlığın, gönüllülüğün sembolü Sarıkamış Şehitlerini ve onların şahsında vatan ve kutsal değerler uğruna şahadet şerbetini tatmış kahraman şehitlerimizi şahsım ve Üniversitemiz adına saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.




                                                                             Prof. Dr. Reha Metin Alkan
Rektör


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube