Yayınlanma Tarihi: 13 Mart 2015 Cuma

2015 - Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS) İlişkin

2015–Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2015-YGS), 15 Mart 2015 Pazar günü ilimizde yapılacaktır. Sınav sabah saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika süre ile tek oturum halinde uygulanacaktır. Bu sınava; 48 sınav binasında 14.085 aday katılacak olup yaklaşık 2.000 personel görev yapacaktır. Sınavın zamanında başlatabilmesi için adayların kimlik denetimleri yapılarak sınav salonlarına alınmalarına saat 09.00’da başlanacaktır.

Sınava ilişkin genel bilgiler ve sınava girecek adayları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan kamu spotu ÖSYM Başkanlığının resmi internet adresinde yer almakta olup bu bilgileri sınava girecek adayların ve tüm sınav görevlilerinin titizlikle sınav öncesinde okumalarını ve gereğinin yapılmasını önemle hatırlatmak istiyoruz. Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgeleri ile kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanlarını  (veya süresi geçerli olan pasaport) mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Bu belgeleri yanlarında bulunmayan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaklardır. Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.  Nüfus cüzdanlarını kaybeden adayların mağdur olmamaları için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Pazar günü saat 07.00 – 10.15 arasında açık tutulacaktır.

Bu kapsamda sınava girecek gençlerimizin sınava adaptasyonlarını etkileyecek her türlü olumsuz durumun özellikle gürültü ile ilgili olarak ilimiz genelinde gereken itinanın gösterilmesi büyük önem arz etmektedir.

Sınava girecek tüm adaylarımıza başarılar dileriz.

Adaylara, görevlilere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

ÇORUM İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube