Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2015 Salı

Rektörümüzün 18 Mart Şehitlerimizi Anma ve Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümünü Kutlama Mesajı

Bizim tarihimiz kadar yakın dünya tarihinin de en önemli savaşlarından birisi olan Çanakkale Savaşı’nda, milletimiz birlik ve beraberlik ruhuyla tarihe olduğu kadar gönüllere de destan yazmıştır. Çanakkale Destanı’nın ölümsüz kahramanları, Türk milletinin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamışlardır.  Vatanı için her şeyini vermeye hazır olan milletimizi bütünleştiren bu milli ruh, bir ölüm kalım mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın da zaferle sonuçlanmasını sağlamışlardır.

Anadolu’nun dört bir yanından gelerek vatan müdafaası için hakka yürüyen şehitlerimiz, dün olduğu gibi bugün de bizlere güç vermeye devam etmektedirler. Millî bilincin sürekli canlı tutulması için özel anlam ifade eden günlerimizin mutlaka hatırlanıp özüne uygun bir biçimde layıkıyla anılmasının öneminin bilincinden hareketle Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümünü andığımız şu günlerde, sahip olduğumuz maddî ve manevî değerlerin hangi bedeller ödenerek korunduğunu, gücümüzü ve konforumuzu sağlayan kaynakların neler olduğunu bir kez daha hatırlamak büyük önem arz etmektedir.

Tarihte her millete nasip olmayacak kadar çok destan yazmış bir milletin evlatları olarak, geçmişimizle ne kadar gurur duysak azdır. Şehit ve gazilerimizin sunduğu emanetlerin bilinciyle yaşama sorumluluğu olan bizler, her hâl ve şartta ecdadımıza lâyık olabilmek için günümüzün gerektirdiği koşullarda bilim, kültür ve uygarlık yarışında tüm varlığımızı ortaya koyarak, tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle yoğurularak destanlaşan Çanakkale'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya canları uğruna kabul ettiren, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizin mânevî varlıkları önünde saygıyla eğiliyor, şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

En kutsal mirasları olan vatanımız için toprağa düşmüş bütün şehitlerimizin ruhu şad, bize bıraktıkları ebedi bir hediye olan Çanakkale Zaferimizin 100. yıldönümü kutlu olsun.

 

 

Prof. Dr. Reha Metin Alkan

   Rektör             

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube