Yayınlanma Tarihi: 29 Nisan 2015 Çarşamba

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Yardımcı Doçentlere Destek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı akademisyenlere yönelik çalışma başlattı. Türkiye genelinde üniversitelerde görev yapan Yardımcı Doçentlerden bakanlığın belirlemiş olduğu konular üzerine kitap yazacak olanlara, telif hakları konusunda maddi destek sağlanacak.

Bakanlık çevre alanında eserlerin artmasını sağlamak amacıyla çalışmaları başlatırken TÜÇEV tarafından kitap yazacak olan akademisyenlere maddi destek sağlanacak.

Bakanlığın çevre alanında belirlemiş olduğu konular üzerine eser yazacak olan Yardımcı Doçent'lerin telif hakları TÜÇEV tarafından satın alınacak olup telif hakkı alınan eserleri TÜÇEV ücretsiz olarak üniversitelere ve kütüphanelere dağıtacak. Bu çerçevede eserlerin daha çok öğrenciye ulaşması sağlanmış olacak.

Başvurular TÜÇEV'in web sayfası üzerinden gerçekleştirilecek olup, Son Başvuru Tarihi 30 Mayıs 2015’tir.

Başvuru için tıklayınız.