Yayınlanma Tarihi: 16 Temmuz 2015 Perşembe

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mehmet Demiryürek Yeniden atandı

Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 14 Temmuz 2015 tarihinde yapılan 2015 yılının 11. Toplantısında Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Prof.Dr. Mehmet Demiryürek atanmıştır.

Şimdiye kadar başarılı çalışmalara imza atarak görevini sürdüren Prof.Dr. Mehmet Demiryürek’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Prof. Dr. Mehmet Demiryürek 20 Nisan 1971 tarihinde Kozan'da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini KKTC'nde tamamladı. 1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde, sırasıyla 1992 ve 1999'da tamamlayarak, mezun oldu.

Lefke Avrupa Üniversitesi’nde (KKTC) 2000 yılında Yrd. Doç. ve 2006 yılında da Doçent oldu. 2012 yılında Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne önce Doçent, ardından Profesör olarak atandı.

İlgi alanları Kıbrıs Tarihi, Osmanlı Sosyal ve Ekonomik Tarihi, Osmanlı-Avrupa İlişkileri gibi konulardır.