Yayınlanma Tarihi: 27 Temmuz 2015 Pazartesi

Üniversitemizi Kazanan Yeni Öğrencilere Rehberlik Hizmetleri

Üniversitemizi kazanan yeni öğrencilerimize ihtiyaç duydukları her konuda destek vermek üzere http://www.oidb.hitit.edu.tradresinden sürekli güncel bilgiler verilmektedir.

Aramıza yeni katılan siz değerli öğrencilerimizin elektronik kayıt işlemleri, 28 Temmuz - 05 Ağustos 2015 tarihleri arasında e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden yapılabilecektir.

Kayıtlarını elektronik kayıt işlemi ile yapamayacak olan öğrencilerimizin kayıtları 03-07 Ağustos 2015 tarihleri ve saat 09:00-17:00 arasında Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kayıt Kabul Bürosu’nda yapılacağını hatırlatmak isteriz.

Söz konusu tarihler arasında öğrencilerimize destek vermek üzere Çorum Şehirlerarası Otobüs Terminalinde, Amasya Merzifon Havalimanında ve il merkezimizde (Saat Kulesi önünde) rehberlik noktaları oluşturulacaktır.

 

ULAŞIM BİLGİLERİ 
 
Şehir İçi Ulaşım
Hürriyet Meydanında yer alan (Saat Kulesi yanı) otobüs durağından her 15 dakikada bir hareket eden toplu taşıma araçları ile kayıtların yapıldığı Üniversitemiz Kuzey Kampüsüne ulaşım sağlanabilmektedir.
 
Şehirler Arası Karayolu ile Ulaşım
Çorum’a başta İstanbul, Ankara ve İzmir’den olmak üzere, Türkiye’nin hemen her ilinden kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca Ankara üzerinden Karadeniz’e sefer yapan tüm otobüslerle Çorum’a ulaşabilirsiniz.

İstanbul

-

Çorum

:

614

 

km

 

Ankara 

-

Çorum

:

243

 

km

 

İzmir

-

Çorum

:

837

 

km

 

Samsun

-

Çorum

:

175

 

km

 

Antalya

-

Çorum

:

783

 

km

 

Konya

-

Çorum

:

496

 

km

 

Afyon

-

Çorum

:

508

 

km

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hava Yolu ile Ulaşım
Çorum’a en yakın havalimanı olan Amasya-Merzifon’a ulaşım, İstanbul’dan Türk Hava Yolları (Atatürk Havalimanı’ndan) ve Pegasus Havayolları (Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan) ile mümkündür. Türk Hava Yollarının her gün, Pegasus Hava Yolarının ise haftada dört gün (Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cumartesi) doğrudan uçuşu bulunmaktadır. Amasya-Merzifon Havalimanı Çorum’a yaklaşık 67 km’lik mesafede bulunmaktadır. İlk gün (03 Ağustos 2015-Pazartesi) Amasya-Merzifon Hava Limanı’na kayıt yaptırmak için gelen yeni öğrencilerimize, Üniversitemiz servis aracı hizmet verecektir.
 
Ayrıca Samsun-Çarşamba Havalimanı’ndan (193 km) ve Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan (254 km) Çorum'a kara yolu ile ulaşım sağlanabilmektedir.
 

UÇUŞ NUMARASI

HAREKET YERİ

VARIŞ YERİ

HAREKET SAATİ

VARIŞ SAATİ

GÜNLER

TK2854

İstanbul Atatürk Havalimanı

Amasya Merzifon Havalimanı

23:20

00:50

Her Gün

TK2855

Amasya Merzifon Havalimanı

İstanbul Atatürk Havalimanı

05:55

07:25

Her Gün

PC276

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı

Amasya Merzifon Havalimanı

08:00

09:30

Pazartesi

Salı

Perşembe

Cumartesi

PC277

Amasya Merzifon Havalimanı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı

09:50

11:10

Pazartesi

Salı

Perşembe

Cumartesi

 

Konuyu bilgilerinize sunarız.

 

                                                                                                                          HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ