Yayınlanma Tarihi: 29 Temmuz 2015 Çarşamba

Bütün Devlet Üniversitesi Öğrencileri Kayıtlarını e-Devlet Kapısı’ndan Yapabilecek

e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler her geçen gün artıyor. YÖK ve Türksat arasında yapılan işbirliği çerçevesinde bu yıl tüm devlet üniversiteleri kayıtlarının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına ilişkin çalışmaların tamamlanmasıyla 106 devlet üniversitesine yerleşme hakkı kazanan 832 bin 674 adaydan 514 bin 213'ü, e-Devlet Kapısı mobil ve web uygulamaları üzerinden üniversite kayıtlarını yapabilecek.

Kayıtlar 28 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos 2015 tarihinde sona erecek. 2015-2016 öğretim döneminde devlet üniversitelerine yerleşen öğrencilerin kayıt işlemlerini kapsayacak olan e-Kayıt sistemine, özel yetenek programları ile Yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu vb. belge gerektirenler hariç ) bazı programlar dâhil edilmedi.

e-Kayıt hizmetinden faydalanmak için PTT'ler aracılığı ile dağıtımı yapılan e-Devlet Kapısı şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr adresine ya da e-Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK "Üniversite e-Kayıt" hizmetini tıklamak yeterli olacak. Öğrenciler, kayıtlarını başarıyla tamamladıklarını gösteren belgeyi barkodlu olarak alabilecek.

Öğrenci adaylarının kayıt yaptırmak için yerleştikleri üniversiteye fiilen gitmesinin gerek kalmadığı e-Kayıt uygulaması öğrenci adaylarına ve ailelerine hem zaman hem de maddi tasarruf sağlama anlamında katkı sağlayacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve Türksat arasında yapılacak diğer işbirlikleri ile Türk Yükseköğretim sistemi önümüzdeki süreçte başka çağdaş uygulamalarla da tanışacak.

Hitit Üniversitesi ait e-Kayıtla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız. 

                                                                                                                                                                                                                                                                     HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube