Yayınlanma Tarihi: 23 Ağustos 2015 Pazar

Sağlık Alanından Önlisans Mezunu Olanlara Üniversitemiz Fizik, Kimya ve Biyoloji Programlarında Lisans Tamamlama İmkanı

Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu 19/11/2014 Tarih ve 6569 Sayılı Kanun’un Geçici 69. Maddesi gereğince aldığı kararla, sağlık alanında önlisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik programları dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama hakkı vermiştir.

Yükseköğretim Kurulu bu çerçevede 21/08/2015 tarih ve 47979 Sayılı yazısı ile, sağlık alanında önlisans diploması alanlar için Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan Fizik, Kimya ve Biyoloji programlarımıza 2015 yılı için 40’ar kişilik lisans tamamlama kontenjanı vermiştir.

Lisanslarını Üniversitemizin Fizik, Kimya ve Biyoloji programlarında tamamlamak isteyen sağlık önlisans mezunları tercih işlemlerini 25-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresi üzerinden yapabileceklerdir. Üniversitemiz lisans tamamlama programlarından birine yerleşen bu adayların kayıt işlemleri, 07-11 Eylül 2015 tarihleri arasında Üniversitemizde yapılacaktır. İlan edilen kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayan adaylar, yerleştirme işleminden doğan haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır. 

 

                                                                                                                            HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube