Yayınlanma Tarihi: 01 Kasım 2016 Salı

Üniversitemizde Beton Yollar Uygulamaları Semineri Düzenlenecektir

Beton yolların teknik, sosyo-ekonomik ve çevre yönlerinden üstünlüklerini ülkemizden ve yurtdışından bazı örneklerle anlatarak beton yolların yol imalatında bir seçenek olarak değerlendirilmesi gerektiği üzerine bir farkındalık oluşturmak amacıyla Üniversitemiz ile Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ortaklığında 02 Kasım 2016 Çarşamba günü saat 13.00’de Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Erol Olçok Konferans Salonunda “Beton Yollar Uygulamaları Semineri” düzenlenecektir.

Seminer programı için tıklayınız.

Neden Beton Yol?

Yapılan araştırmalar, beton yolun ömrünün asfalt yola göre 2 kat daha uzun olduğunu göstermektedir. Gerek şehirlerarası, gerekse şehir içi karayollarının son yıllarda giderek artan bakım–onarım giderleri, Ülkemizin bu sorunu kendi kaynaklarını daha çok kullanarak akıllı bir şekilde çözme zorunluluğunu ortaya koymaktadır. Beton yolların taşıma gücünün yüksek olması, asfalt yollara göre daha az mevsimsel hasara uğraması, her mevsimde ve her koşulda yapılabilir olması, daha kısa durma mesafesi sağlaması ve en önemlisi asfalt yola göre hammaddesinin dışa bağımlı olmaması gibi birçok avantajları vardır. Ülkemizde altyapı yenilemelerinden dolayı yollar sürekli bozulmakta ve yenilenmektedir. 

Üniversitemiz kuzey kampüsünde ise yapılara gidecek altyapı bağlantıları galerilerden geçecek şekilde planlanmış ve yapılmaktadır. Bu doğrultuda Üniversitemizin uzun vadede yapılması planlanan eğitim binalarının yapımı sırasında yollar bozulmadan altyapı bağlantıları galerilerden yapılabilecek olup sıklıkla karşılaşılan tamirat/tadilat için yolların kazılması olabildiğince en aza indirilecektir. Buna bağlı olarak da kampüslerimizde beton yolların yapılması ve uzun yıllar kullanılması hedeflenmiştir. 

  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube