Yayınlanma Tarihi: 18 Kasım 2016 Cuma

Üniversite Kütüphanelerimize Kaynak Talep ve Online Veri Tabanlarına Erişim İşlemleri

Üniversitemizde öğrencilerin ve öğretim elemanlarının her türlü eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine destek olmak, ihtiyaç duyulan bilimsel ve kültürel materyali sağlamak amacıyla kurulan Kütüphanemiz, doğru bilgiye, en hızlı ve en ekonomik şekilde ulaşmayı sağlamak, bilgi çağının gereği olarak profesyonel bir hizmet sunmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. 

Üniversitemiz kütüphanelerine alınması istenilen kaynakların bürokratik süreçleri en aza indirerek daha kısa sürede temini için, yayın taleplerinin on-line yapılabileceği “Elektronik Kaynak Talep Sistemi” kullanılmaktadır.  Basılı ya da elektronik kaynaklarla, harita, CD/DVD vb. materyal talebinde bulunacak Üniversitemiz kullanıcılarının Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı web sayfasında yer alan “YAYIN TALEP FORMU” (http://dokumantalep.hitit.edu.tr/) linkinden ulaşabilecekleri elektronik formları (@hitit.edu.tr uzantılı e-mail hesap bilgileri ile) doldurarak talepte bulunmaları yeterli olacaktır. Talepler değerlendirildikten sonra temini gerçekleştirilmektedir.  

Kütüphanemizdeki kaynaklara ulaşabilmek için ise, Katalog Otomasyon Sistemi kullanılmakta olup öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız, http://yordam.hitit.edu.tr/yordambt/yordam.php adresinden katalog taraması ile koleksiyonumuzda bulunan yayınlara elektronik ortamda ulaşabilmekte veya basılı olarak da  ödünç alabilmektedirler.

Hızla büyüyen kütüphanelerimizde bugün itibariyle 92.299 basılı, 489.287 elektronik kitap yer almakta olup basılı olan ve ödünç verilebilecek kitap sayısı akademik ve idari personele en fazla 30 gün süre için 7 kitap, öğrencilerimize ise 15 gün süre için 3 kitap olarak belirlenmiştir. 

Üniversitemiz kütüphanelerinde yer alan elektronik kaynaklara ve abone olunan veri tabanlarına; kampüs bağlantısı olan bilgisayarlarda http://kutuphane.hitit.edu.tr/ web sayfası üzerinden erişilebilmektedir.

Üniversitemiz Akademik ve idari personelleri ile öğrencilerimizin kampüs dışından da kütüphane online veri tabanlarına erişimini sağlayan Proxy sunucumuz faaliyetine devam etmektedir. 

Kullanıcılar, kampüs dışındaki mekanlarda, Bilgi İşlem Daire Başkanlığına başvurmalarına gerek kalmadan, bilgisayarlarının internet tarayıcılarında (browser) aşağıdaki linklerde anlatılan işlemleri yaparak abone olunan veri tabanlarına ulaşabilmektedirler. 

Bilgisayarınızda kullandığınız İnternet tarayıcınız;

Google Chrome ise tıklayınız.

Firefox ise tıklayınız.

İnternet Explorer ise tıklayınız.


Karşılaşılabilecek sorunlar için, Bilgi İşlem Daire Başkanlığının 0364-2192000 numaralı telefonuna veya bidb@hitit.edu.tr e-posta adresine başvuru yapılabilmektedir.

 Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube