Yayınlanma Tarihi: 22 Aralık 2016 Perşembe

Rektörümüzün Sarıkamış Şehitlerini Anma Mesajı

Sarıkamış Harekâtı, Osmanlı kuvvetlerinin 22 Aralık 1914’te başlayıp 15 Ocak 1915’e kadar devam eden Allahuekber Dağlarında, Rus kuvvetlerine karşı yapmış olduğu ve sonuçları itibarıyla tarihimizde hüzünlü bir sayfa bıraktığı kahramanlık destanlarındandır.

Bu destan ki milli mücadelemiz adına canlarını seve seve feda eden 90 bin vatan evlâdının bir an bile düşünmeden dondurucu soğuk ve tipi altında şehadet şerbetini içtiği fedakârlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar birlik, beraberlik ve  kardeşlik dersi de olan Mehmetçiğin acı destanıdır. 

Bizler, kahraman bir milletin evlâtlarıyız. Tarihimiz nice kahramanlık ve zaferlerle doludur. İşte Anadolu’nun yoksul evlâdı, vatan savunmasına ayağında çarıksız, sırtında paltosuz gitmiştir. Türk Milleti, şimdiye kadar ne bir milletin ne bir devletin boyunduruğu altında yaşamıştır. Hiçbir millet bu Millete, diz çöktürememiştir. Osmanlı torunu olan bu millet, atalarının emanet ettiği mirasa, birlik ve beraberlik düşüncesiyle her zaman sahip çıkmış ve sahip çıkmaya da devam edecektir.

İşte vatan, imkânsızlıklara rağmen bu azim ve kararlılıkla ortaya çıkan yüksek şuurun neticesinde aziz şehitlerimizin mirası olarak bizlere kalmıştır.

Vatan topraklarımızı savunmak uğruna şehit olan Türk Tarihi’nin altın sayfalarında yerini alan kahraman şehitlerimizin şahadetlerinin 102. yıl dönümünü geride bırakmış bulunmaktayız. 

Bu vesileyle başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere fedakârlığın, gönüllülüğün sembolü Sarıkamış Şehitlerini, onların şahsında vatan ve kutsal değerler uğruna son dönemde terör mücadelesinde şahadet şerbetini yudumlayan kahraman askerlerimizi, emniyet mensuplarımızı ve sivil vatandaşlarımızı şahsım ve Üniversitemiz adına saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.




                                                                             Prof. Dr. Reha Metin Alkan
Rektör                  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube