Yayınlanma Tarihi: 14 Şubat 2016 Pazar

Üniversitemiz Ortaklığında Uluslarası ICESBA’2016 Etkinliği Çorum’da Düzenlenecektir

ICESBA (International Conference on Economic Sciences and Business Administration) Uluslararası Ekonomi Bilimleri ve İşletme Yönetimi Konferansının üçüncüsü 29 Eylül-1 Ekim 2016 tarihlerinde Çorum’da düzenlenecektir. 

Üniversitemizin son yıllarda büyük önem verdiği eğitimin uluslararasılaşması çalışmaları kapsamında Romanya’da yaptığı akademik işbirlikleri kapsamında 24-25 Ekim 2014 tarihlerinde Üniversitemiz öğretim elemanlarının da yoğun katılımı ile Romanya’nın başkenti Bükreş’te ICESBA’2014 düzenlenmiştir. Bu etkinliğe Üniversitemizin verdiği katkı ve konuyla ilgili ciddi yaklaşımı nedeniyle, Üniversitemiz işbirliğinde 20-21 Ekim 2015 tarihlerinde ICESBA’2015 etkinliği düzenlenmiştir. Tüm bu süreçlerin sonucu olarak, söz konusu etkinliğin 2016 yılında yapılacak olanı, ICESBA’2016, Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenmesine karar verilmiştir.

Ekonomi ve İşletme alanlarında çalışan pek çok akademisyenin ilgisini çekecek olan ICESBA’2016, hem üniversitemizin ve ülkemizin akademisyenleri, hem de bu alanda çalışmaları bulunan uluslararası arenada yer alan akademisyenlerin alanlarındaki en güncel konuları ele alarak, tartışmaları sağlamanın yanı sıra, ilimizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacaktır. 

ICESBA’2016 konferansında sunulan tam metin bildirilere, aşağıda verilen uluslararası  dergilerde yayınlanma imkanı da sunulacaktır:

  • Journal of Applied Economic Sciences 

- INDEXING: RePEc, Ceeol, EBSCO,IndexCopernicus, SCOPUS

  • Journal of Applied Research in Finance 

- INDEXING: RePEc, Ceeol, EBSCO, IndexCopernicus

  • Journal of Economic Development, Environment and People 

- INDEXING: ProQuest, DOAJ,RePEc, ECONBIZ, SHERPA/RoMEO, ERIH PLUS,JournalTOCs, Ulrichs, Gale Directory

  • Annals of Spiru Haret University Journal – Economics Series 

-       INDEXING: RePEc


Yayınların yapılacağı dergilerin uluslararası alan endekslerinde yer alması, akademik çalışmaların bu konferansa yönelmesi açısından büyük önem taşımaktadır. 

Üniversitemizin kuruluşunun 10. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında bu yıl düzenlenecek olan çok sayıdaki etkinlikten birisi olan ve oldukça geniş bir spektrumda pek çok konuda bilimsel çalışmaların sunulacağı ICESBA 2016’ya, bu alanda çalışmaları olan tüm akademisyenlerimizi beklediğimizi belirtir, etkinliğin Çorum’a, üniversitemize ve tüm akademik camiaya yararlı olmasını dileriz. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube