Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2016 Pazartesi

Rektörümüzün “14 Mart Tıp Bayramı” Mesajı

Tıp Bayramı; her Mart ayının 14'ünde kutlanan, Türkiye'de tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür.

İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden birisi olan hekimlik, önemini hiçbir dönemde kaybetmemiş ve özellikle Türk toplumunda kutsal bir meslek olarak kabul görmektedir. 

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri de sağlık hizmetlerinde ulaştığı noktadır. Sağlık hizmetlerinin kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaştırılmasında en büyük görev ise hekimlerimize düşmektedir. 

Bu bağlamda, ülkemizin dört bir yanında fedakârca çalışan sağlık personelimizin her türlü bilgi ve araç donanıma sahip, gelişmeleri takip eden, insanlara saygılı bir tutum sergilemesi son derece önemlidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına tüm insanlığa nitelikli ve sağlıklı yaşam sunmak için saygın, onurlu meslekleriyle zaman ve mekân sınırı olmaksızın büyük bir özveriyle kutsal görevlerini yerine getiren değerli sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, fedakârca gerçekleştirdikleri çalışmalarında başarılarının devamını dilerim.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube