Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2016 Pazartesi

Sağlık Tesislerinin Birlikte Kullanımı Hakkındaki Yönetmelik Yayımlandı

“Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına Ait Sağlık Tesisleri ve Üniversitelere Ait İlgili Birimlerin Birlikte Kullanımını ve İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik”, 16 Haziran  2016 tarih ve 29744 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bilindiği üzere;  18 Şubat 2011 tarihli ve 27850 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesisleri ve Üniversitelere Ait İlgili Birimlerin Birlikte Kullanımı ve İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik”in 5 inci maddesinin (c) bendine dayanılarak 2012 yılında, Çorum Valiliği ile Hitit Üniversitesi arasında imzalanan ortak kullanım protokolü kapsamında Çorum Devlet Hastanesi,  “T.C. Sağlık Bakanlığı – Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını alarak Tıp Fakültemiz ile birlikte sağlık hizmetlerini sürdürmeye başlamıştır.

Söz konusu yönetmeliğe ulaşmak için tıklayınız.