Yayınlanma Tarihi: 29 Haziran 2016 Çarşamba

Terör Saldırılarını Lanetliyoruz

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen kalleş terör saldırısı milletimizi  derin üzüntü ve kedere sevk etmiştir. 

Mübarek Ramazan ayı ve bayram öncesinde düzenlenen bu hain saldırılarla terörün inanç ve değer gözetmeksizin hedef aldığı kitlede ayrım yapmadığı bir kez daha gözler önüne serilmektedir.

Hain terör saldırısının bayram ve öncesinde yoğun olarak kullanılacak uluslararası bir terminalin ve dünyanın en önemli uçuş merkezlerinden biri olan İstanbul’da her milletten insanın olduğu bir mekânın seçilmesi, artık terörün sadece milletimizin birliğine ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılmadığını,  tüm insanlığı hedef aldığını göstermektedir.

Bu kalleş saldırının herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır. Dünyanın özellikle de Batı ülkelerinin yönetimleriyle, parlementolarıyla, medyasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla terör örgütlerinin bu oyununa karşı artık kararlı bir duruş sergilemelerini beklemekteyiz. 

Atatürk Havalimanına düzenlenen hain terör saldırısı, 79 milyon Türk vatandaşıyla birlikte 7,5 milyar insanlığın tamamına yönelik olduğunu göstermekte olup artık tüm devletlerin tüm insanlık olarak ele ele verip teröre karşı ortak hareket etme zamanıdır.

Ülkemizin istikrârını hedef alan, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik hareket eden, şer odaklarınca düzenlenen kalleş saldırıları şiddetle telin ediyor ve kınıyoruz. 

Unutulmamalıdır ki bu menfur saldırıdan medet umanlar, hain planlarıyla asla emellerine ulaşamayacaklardır. 

Şüphesiz ki bu olaylar karşısında metanetimizi koruyarak birbirimize daha da çok kenetlenecek, geçmişte olduğu gibi bundan sonrası içinde tek yürek hareket ederek ülkemizin ve milletimizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu devam ettirme kararlılığında olacağız.

Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu hain saldırıda, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 


HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube