Yayınlanma Tarihi: 22 Ağustos 2016 Pazartesi

İİBF’de KOSGEB Destekli “Girişimcilik” Dersi Devam Ediyor

Üniversitemiz ile KOSGEB Çorum Müdürlüğü katkılarıyla, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 2014-2015 Akademik Yılı Güz Yarıyılında başlanmış olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” ne  2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi’nde de devam edilecektir.  

  • Fakültemizin;
  • İşletme Bölümü Normal ve İkinci Öğretim,
  • İktisat Bölümü Normal ve İkinci Öğretim,
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Normal ve İkinci Öğretim,
  • Maliye Bölümü

4. sınıf öğrencilerine seçmeli ders olarak sunulan Girişimcilik dersi, hem teorik hem de uygulamalı olmak üzere bir dönem boyunca KOSGEB Destekli olarak düzenlenecektir. Girişimcilik dersini tercih eden öğrencilerimiz, haftada 4 saat olmak üzere bir dönem boyunca toplamda 75 saat yoğun bir eğitim alacaklardır. Girişimcilik Eğitimi 4 modül üzerinden ve zengin içeriği ile sunulacaktır. Ders içeriğinde;

  • Modül 1: Girişimcilik Kavramı, Dersin İçeriği ve Girişimcilik Özelliklerinin Sınanması, İş Fikri Geliştirme ile Yaratıcılık ve Yenilik Yaklaşımı, Sorumlu Girişimcilik Kavramı ve İşletme  Kavramı ile İşletme Fonksiyonları,
  • Modül 2: İşletme Türleri ve Kuruluş Şekilleri, İşletme Fonksiyonları (Pazarlama, Üretim, Yönetim, Muhasebe ve Finans)     
  • Modül 3: İş Planı Kavramı ve Ögelerine Yönelik Örnek Olay Çalışmaları
  • Modül 4: İş Modeli ve İş Planına Yönelik Atölye Çalışmaları

yer alacaktır. Ayrıca içeriğin zenginleştirilmesi amacıyla KOSGEB Çorum Müdürlüğü’nden bir uzman desteği ile eğitimlerde öğrencilerimize bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlanacaktır. Saha deneyimi tecrübelerinin öğrencilerimize aktarılabilecek olması dersin içeriğini daha da zenginleştirecektir. Ayrıca dersi seçen öğrencilerimiz ile Örnek İşletme ziyaretleri planlanmaktadır.   

Girişimcilik dersini seçen ve başarılı olan öğrencilerimiz mezun olmadan önce kendi işlerini kurabilecekleri bilgi ve birikime sahip olmalarının yanı sıra KOSGEB’den de Girişimcilik Sertifikası alabileceklerdir. Bu sertifika Türkiye’nin yer yerinde ve zaman sınırı olmaksızın, KOSGEB Girişimcilik desteği devam ettiği sürece ilk iş kurulması aşamasında yararlanılabilecek bir destek olmaktadır. KOSGEB’in Girişimcilik desteği, toplam 4 aşamadan oluşmaktadır. Bunlar: 

  • İşletme kuruluş desteği, 
  • Kuruluş dönemi makine teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği, 
  • İşletme giderleri desteği,
  • Sabit yatırım desteğidir. 

KOSGEB desteği 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 100.000 TL’ye kadar da geri ödemeli ve sıfır faizli olarak kullanılabilecek toplam 150.000 TL’ye kadar miktardan oluşmaktadır. 

Girişimcilik dersini bu dönem sonunda tamamlayan öğrencilerin hazırlayacakları İş Planları, eğitmenler tarafından KOSGEB Çorum Müdürlüğü’ne ulaştırılacak ve başarılı olanlara sertifika verilecektir. Sertifika almayı hak kazanan öğrencilerimize tören ile sertifikaları dağıtılacak ve ülkemizin her ilinde ve istedikleri zaman ilk işletme kuruluşu aşamasında KOSGEB Girişimcilik Desteği devam ettiği sürece kullanabileceklerdir. 

Girişimcilik dersini seçecek öğrencilerimizin hem ders ile ilgili tüm paylaşımlarını takip edebilecekleri hem de önemli bilgi ve notlarının paylaşılabileceği bir web sayfası hazırlanmıştır. Bölümlerin ders programı da bu sayfada güncellenmektedir. Öğrencilerimiz bu amaçla www.girisimcilik.hitit.edu.tr adlı sayfadan tüm bilgileri temin edebileceklerdir. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube