Yayınlanma Tarihi: 28 Ağustos 2016 Pazar

Rektörümüzün 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı’yla vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, Aziz Milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi’yle tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini ve sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine yönelik yapılan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ve işbirlikçilerinin 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişimi aziz Türk milletinin kararlı, asil ve dik duruşu sayesinde kısa bir süre içerisinde bertaraf edilmiştir. Şüphesiz ki terör saldırılarıyla bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlar, asla emellerine ulaşamayacaklardır. Gerçekleştirilen saldırıları büyük bir üzüntüyle karşılıyor ve terörün her türlüsünü kınıyorum.

Kopmayan bir kardeşlik bağıyla asırlardır yaşadığımız bu topraklarda, ülkemizin istikrârını hedef alan, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik hareket eden şer odaklarınca düzenlenen kalleş saldırılar ve teröre karşı, kardeşlik ve dayanışma duygularımızdan taviz vermeden, sabırla dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, bu toprakları kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. 

Prof. Dr. Reha Metin Alkan
  Rektör                  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube