Yayınlanma Tarihi: 10 Ocak 2017 Salı

Üniversitemizde Yeni Atama

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hikmet Ayşegül Taylan Özkan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmıştır.

Ataması yapılan Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Prof. Dr. Hikmet Ayşegül Taylan Özkan

Babasının görevi nedeniyle Çankırı'da doğdu. İlkokul eğitimimi Çankırı ve Muğla'da tamamladı. Ortaokul ve Lise eğitimimi İzmir Karataş Lisesinde sürdürdü. 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra iki yıl süre ile Sivas Şarkışla Merkez Sağlık Ocağında mecburi hizmetimi tamamladı. Sırasıyla İzmir'de Ballıkuyu Sağlık Ocağı'nda ve Urla Devlet Hastanesinde çalışırken hem Parazitoloji Doktora eğitimini hem de Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümündeki ikinci üniversite eğitimini sürdürdü. 1996 yılında davet üzerine geldiği T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Projesi Genel Koordinatörlüğü'nde çeşitli birimlerin sorumluluklarını yürüttü. 2001 yılında Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığında görev alarak, Ulusal Parazitoloji Referans Laboratuvarının kurulması ve yönetilmesi yanı sıra Norm Kadro, Kalite, Laboratuvar Güvenliği Kurulu, Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulu ve birçok bilimsel danışma kurulunda yönetici veya üye olarak çalıştı. Kurum içi ve dışı yüzlerce hizmet içi eğitimin koordinasyonuna ve verilmesine katkıda bulundu. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi Editörlüğü'nü 2012 yılına kadar sürdürdü. Halen söz konusu derginin editör yardımcısı, PLOS Neglected Tropical Diseases yardımcı editörü ve Flora Dergisi Yayın Yürütme Kurulu üyesidir. İngiltere, Amerika, Japonya, İsrail'de, Dünya Sağlık Örgütü/Cenevre'de doktora öncesi ve sonrasında burslu eğitimler aldı. Bir cok üniversitede lisans ve lisans sonrası eğitim verme tecrübesi edindi. Birçok kitapta bölüm yazarı olarak ve ulusal ve uluslararası farklı projelerde araştırmacı olarak görev aldı. Aralık 2008'de Doçent oldu. 2012-2014 yıllarında Bulaşıcı Hastalıkların Sürveyansı ve Kontrolü AB Projesi'nde Laboratuvar Komponenti Kooordinatörlüğünü yürüttü. 2014'te profesörlük unvanını aldı. Hitit Üniversitesi'nde Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini halen sürdürmektedir.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ