Yayınlanma Tarihi: 19 Ocak 2017 Perşembe

Hittite Journal of Science and Engineering Dergisi TR Dizin İndeksince Taranmaya Başladı

Üniversitemizin Fen ve Mühendislik Bilimleri alanındaki hakemli dergisi olan Hittite Journal of Science and Engineering (Hittite J. Sci. Eng.), TÜBİTAK ULAKBİM Veri Tabanı Değerlendirme Komitesinin 09.12.2016 tarih ve 37 sayılı toplantısında Dergi Değerlendirme Kriterleri doğrultusunda değerlendirilerek, derginin ilgili kriterleri sağladığı sonucuna varılmış ve 2016 yılından itibaren dizinlenmesi uygun görülmüştür. Böylece dergimiz, TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin Mühendislik ve Temel Bilimler Veri Tabanı’na 19. sıradan yerleşerek önemli bir başarı göstermiştir. 

TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin kapsamında dizinlenen dergilerde yayım yapma şartı, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından 2016 Aralık Döneminden itibaren uygulanmak üzere Doçentlik Başvuru Şartları arasına alınmıştır.

TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin kapsamında güncel olarak dizinlenen dergilerin listesine http://cabim.ulakbim.gov.tr/tr-dizin/tr-dizinde-dizinlenen-dergi-listesi/ adresinden erişim sağlanmaktadır.

Olağanüstü bir çabanın ve emeğin neticesinde ortaya çıkan bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, bilim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. 

2014 yılında yayın hayatına giren dergimizin uluslararası alanda tanınmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup, Web of Science (WoS) Core Collection veri tabanları tarafından taranabilmesi için de gerekli başvurular yapılmıştır. Buradaki en önemli hususun devamlılık olduğu bilinci ile tüm araştırmacılarımızı http://www.hjse.hitit.edu.tr adresinden dergimize ücretsiz üye olmaya ve kendi hesapları üzerinden makale göndermeye davet ediyoruz.


HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube