Yayınlanma Tarihi: 13 Ekim 2017 Cuma

Öğrenci Kulüplerimizde Seçim Sürecine Girildi

Üniversitemizin daha önce çıkarmış olduğu Hitit Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi çerçevesinde, öğrenci kulüplerimize üye olma süreci başlamış bulunmaktadır. Öğrencilerimizin kulüplere üyelik işlemleri, Kulüpler Bilgi İşletim Sistemi (KUBİS) üzerinden elektronik ortamda gerçekleşecek olup; bunun için Hitit Üniversitesi Bilgi İşletim Sistemi (HUBİS) kullanıcı adı ve şifresi gerekmektedir.

Üniversitemizde halen 88 öğrenci kulübü bulunmakta olup, bunların 32 tanesi geçen dönem seçimleri başarı ile tamamlamışlardır. Kulüplerimiz konferans, eğitim, panel, teknik gezi vb. türde 80’in üzerinde etkinlik gerçekleştirerek Üniversitemizin sosyal yaşamına önemli katkıda bulunmuştur. 

Öğrencilerimizin kulüpler aracılığı ile etkinlik gerçekleştirmeleri ancak söz konusu kulübün seçim sürecini başarı ile tamamlayıp gerekli kurullarını oluşturmalarına bağlıdır. 2016 Yılı Bahar Dönemi itibariyle öğrenci kulüplerine üyelik başvurusu kulüp danışmanları tarafından yapılacak olan “Onay” işlemlerinin ardından, kulüplerimizin yönetim ve denetim kurullarına “Aday Başvurusu” sürecine geçilecektir. Kulübe üye olan öğrencilerin, kulübün yönetim ve denetim kurullarına adaylık başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Aday onay işlemleri, Eş Koordinatörlük tarafından yürütülmektedir. Bu sürecin ardından kulüp üyeleri tarafından “Genel Kurul Oy Verme İşlemleri” başlayacak olup, Genel Kurul seçim sonuçları Eş Koordinatörlük tarafından ilan edilecektir. 

Genel Kurulun belirlenmesinin ardından “Başkanlık Aday İşlemleri”ne geçilecektir. Kulüp başkanlıklarına (yönetim veya denetim) yalnızca yönetim veya denetim kurullarına seçilen asil üyeler aday olabilmektedir. Başkanlık Aday İşlemlerinin ardından yapılacak olan Başkanlık Oy Verme İşlemleri ile süreç devam edecektir. Kulüp başkanlığı seçiminde sadece Yönetim veya Denetim Kuruluna seçilen üyeler oy kullanabilecektir. 

Genel Kurulun oluşturulması sürecinde üçte iki çoğunluğun sağlanamadığı, yönetim ve denetim kurullarına yeterli sayıda üye seçilemediği veya seçilen üyeler arasında eşitlik olması nedeniyle asil ve yedek üyelerin belirlenemediği hallerde “Genel Kurul Oy Verme İşlemleri”yle başlayan tüm süreç yeniden işletilecektir. Bu durumda kulüp üyeleri tarafından “Genel Kurul 2. Tur Oy Verme İşlemleri” başlayacak ve “Genel Kurul 2. Tur Sonuçları” Eş Koordinatörlük tarafından ilan edilecektir. 

İkinci turda Genel Kurulun belirlenmesinin ardından “2. Tur Başkanlık Aday İşlemleri”ne geçilecektir. Önceki seçim sürecinde olduğu gibi, bu turda da kulüp başkanlığına yalnızca yönetim veya denetim kurullarına seçilen asil üyeler aday olabilmektedir.

Kulüplerimizin seçim süreçlerini başarı ile tamamlamaları, yapacakları etkinliklerde destek alabilmeleri ve etkinlik puanı elde edebilmeleri açısından son derece önemlidir. Seçimleri tamamlayamayan kulüplerimizin yapmayı planladıkları etkinlikler için Rektörlüğümüzden destek almaları, ilgili Yönerge gereği mümkün değildir. 

2017 Yılı Seçim Takvimi netleştiğinde, http://kulupler.hitit.edu.tr/ adresinde ilan edilecektir. 

Seçim sürecine giren tüm kulüplerimize başarılar diliyoruz.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube