Yayınlanma Tarihi: 27 Ekim 2017 Cuma

Rektörümüzün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyet rejimi, milletimizin bağımsızlık mücadelesi ve vatan sevgisi sonucu elde ettiği en büyük kazanımdır. Bugün millet olarak, istiklâlimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilân ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümüdür. 

Türk Milleti’nin bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyet, Milletimizin inanç ve gayretleriyle her geçen gün daha da güçlenen bağımsızlık mücadelemizin eseri olan ve topyekûn mücadeleyle bağımsızlığımızı taçlandıran büyük mirastır.

Bu bilinçten hareketle, milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin en büyük vazifesidir. 

Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan bağımsızlık mücadelemizin ölümsüz eseri olan Cumhuriyeti, aydınlık bir gelecek için bilimsel bir bakış açısıyla sürekli çalışan, üreten, manevi değerleri gelişmiş, inandığı yolda kendinden emin adımlarla yürüyen yeni nesillerin omuzlarında daima yüceleceğine/yükseleceğine olan inancım sonsuzdur.

Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimizi etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümüne erişmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyor, birlik ve beraberliğimizin timsali olan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anar,  tüm Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım.



Prof. Dr. Reha Metin Alkan
Rektör                


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube