Yayınlanma Tarihi: 31 Ekim 2017 Salı

Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan Rektör Danışmanı Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından Üniversitemize Rektör Danışmanı olarak Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan görevlendirilmiştir.

Hitit Üniversitesi camiası olarak öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Prof. Dr. Ayşegül Taylan ÖZKAN Kimdir?

Babasının görevi sırasında Çankırı'da doğdu. İlkokul eğitimini Çankırı ve Muğla'da tamamladı. Ortaokul ve Lise eğitimini İzmir Karataş Lisesinde sürdürdü. 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra iki yıl süre ile Sivas Şarkışla Merkez Sağlık Ocağında mecburi hizmetini tamamladı. Sırasıyla İzmir'de Ballıkuyu Sağlık Ocağı'nda ve Urla Devlet Hastanesinde çalışırken hem Parazitoloji Doktora eğitimini hem de Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümündeki ikinci üniversite eğitimini sürdürdü. 1996 yılında davet üzerine geldiği T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Projesi Genel Koordinatörlüğü'nde çeşitli birimlerin sorumluluklarını yürüttü. 2001 yılında Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığında görev alarak, Ulusal Parazitoloji Referans Laboratuvarının kurulması ve yönetilmesi yanısıra Norm Kadro, Kalite, Laboratuvar Güvenliği Kurulu, Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulu ve birçok bilimsel danışma kurulunda yönetici veya üye olarak çalıştı. Kurum içi ve dışı yüzlerce hizmet içi eğitimin koordinasyonuna ve verilmesine katkıda bulundu. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi Editörlüğü'nü 2012 yılına kadar sürdürdü. Halen söz konusu dergininin editör yardımcısı, PLOS Neglected Tropical Diseases yardımcı editörü ve Flora Dergisi Yayın Yürütme Kurulu üyesidir. İngiltere, Amerika, Japonya, İsrail'de, Dünya Sağlık Örgütü/Cenevre'de doktora öncesi ve sonrasında burslu eğitimler aldı. Farklı üniversitelerde lisans ve lisans sonrası eğitim verme tecrübesi edindi. Bir çok kitapta bölüm yazarı olarak ayrıca ulusal ve uluslararası farklı projelerde araştırmacı ve yürütücü olarak görev aldı. Aralık 2008'de Doçent oldu. 2012-2014 yıllarında Bulaşıcı Hastalıkların Sürveyansı ve Kontrolü AB Projesi'nde Laboratuvar Komponenti Kooordinatörlüğünü yürüttü. Mart 2013'de Hitit Üniversitesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığına atandı. 2014'de profesörlük ünvanını aldı.