Yayınlanma Tarihi: 09 Kasım 2017 Perşembe

Rektörümüzün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

İstiklal Savaşımızın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 79. yılında, saygı ve şükranla anıyoruz. Kendi deyimiyle "ebediyen pâyidar olacak" dediği ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni, “'Dahili ve harici bedhahlara” rağmen ilelebet korumak azmindeyiz. Ülkemizi bölmeye çalışan her türlü hain güçlere karşı, milletçe bu vatana canımız pahasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milletimiz, 15 Temmuz Destanında olduğu gibi ülkemize içeriden ve dışarıdan gelebilecek her türlü saldırı ve tehdide karşı hazır ve ezecek güçtedir.  

Bizler Üniversiteler olarak çocuklarımıza ve gençlerimize; en önce Türkiye’nin geleceğine, kendi benliğine, milli geleneklerine düşman bütün unsurlarla mücadele etmek gereğini öğretmek sorumluluğundayız. Kültürlü, ülke meseleleri ile ilgili, milli karakteri temsil eden, iyi ahlaklı, hak bildiği yoldan şaşmaz, azimli, gururlu ve milli onuru yüksek bir gençlik yetiştirmek elbette ki ortak gayemizdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği “Yurtta sulh, cihanda sulh” hedefinde olduğu üzere, gittikçe güçlenen ve büyüyen Türkiye, tarihinde olduğu gibi bu gün de yine Orta Doğuda ve dünyada barışın ve adaletinin kurulmasında önemli bir ülke konumundadır. Milletçe, tarihimize bakıp sahip olduğumuz mirası iyi değerlendirerek ay yıldızlı al bayrağımızın altında yurdumuzu “muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak” millet olarak ortak hedefimizdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anar, saygılarımı sunarım.


     Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
Rektör                   


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube